„Мисия Лондон” и „Стъклен дом” мачкат конкуренцията

Най-накрая българите сякаш се събуждат от летаргията, в която бяха изпаднали през последните 20 години и решиха да дадат шанс на два проекта (несъмнено изпълнени с множество минуси и проблеми), които избягаха от цялата псевдоинтелектуална мания на българското кино и телевизия от последните години, и решиха за разнообразие да покажат, че комерсиално в никакъв случай не е лоша дума. А резултатите от това са наистина впечатляващи.

За втория си уикенд, по предварителни данни „Мисия Лондон” е бил гледан от 55 224 зрители, а приходите му възлизат на 427 166 лева с цели 20% повече от миналата седмица. Това прави общо 142 833 зрители до момента и немислимите за по-голяма част от филмите показвани по родните кина, 1 050 065 лева. Сума, още по-впечатляваща, като вземете предвид, че става дума само за първите десет дни от разпространението на филма. Нямаме точна статистика, но мислим, че няма да сбъркаме ако кажем, че това е най-големият втори уикенд в новата история на българския бокс офис. Дали рекордът на „Аватар” от 471,139 зрители ще бъде достигнат, само времето ще покаже. Що се касае за паричния му рекорд от 5,322,299, вероятността той да падне е малко по-малка поради
по-ниската цена на билетите на „Мисия Лондон”. Но от друга страна, защо пък не?

На малкия екран „Стъклен дом” отбелязва 1,400, 000 зрители в часовия пояс между 20.00 и 21.30 часа, като направо отвява абсолютното недоразумение „Биг Брадър Истината”, който доскоро беше истински хегемон, и който остава втори с около 700 000 – 750 000 зрители. Не сме най-големите капацитети по телевизионен рейтинг, но специалистите ни уверяват, че това е един фантастичен резултат за какъвто и да е сериал, какво остава за български.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 Comments

 1. Предполагам, че "Мисия Лондон" е тъпа комедия по американски образец, но ако сме достигнали нивото "тъпа американска комедия", значи българското кино е направило олимпийски скок.

  На няколко места четох, че зрителите се хилили на реплики от типа "Еби му майката". Няма нищо чудно в това, предвид недоклатеното консервативно ретро, което представлява(ше?) българското кино. Тези реакции могат да се сравняват само с реакцията на публиката при прожектирането на "Влак пристига на "еди-коя-си" гара" на Люмиер и да се опише като един вид филмова дефлорация.

 2. @ Иване

  Това просто е най-точният коментар за филма, който съм чел. Говорим за абсолютна чалга, кише до клишето, което въпреки това е огромен скок напред в сравнение с предишните ни чики… тъпотии.

 3. Вторият уикенд на "Аватар" е 46,599 зрители и 528,616 лв. Разликата в парите, както е спомената по-горе е от цената на билетите.

  И потвърждавам, че независимо дали филма ви се харесва или не, той определено е скок напред!

 4. Аз още не съм гледала "Мисия Лондон", но "Стъклен дом" го чекнах (Алелуя, че има Нет, иначе никога нямаше да се наканя да го издебна, ха-ха).

  "Стъклен дом" е ужасно глупав.

  Всички тия.. реплики.. с мола, абе ЦЯЛАТА история много издиша. 🙂 Но, да, сниман е по американски тертип, шареничко е, пускат шегички, има ДРАМА, по-добре е българските домакини да го гледат него, отколкото тия турски..

  Не знам дали сте забелязали, но покрай турските сериали, са започнали и много турски филми да качват по торент тракерите. *ME don't like it"

 5. А "Стъклен дом" е адски некъдърно заснет сериал. Това е моето мнение на човек, който е гледал много кино. Мнението ми и на гражданин, който има своите права да коментира свободно. Всичко е PR и реклама. опитват се да ни внушат какъв успех имал "Стъклен дом". Този сериал е много муден, с едни актьори, които играят слабо. С една режисура и монтаж – толкова бавни, че можеш да отидеш до кухнята и да си налееш една бира и няма да пропуснеш нощо – действието все си е същото. Слаб сценарий, слаба режисура, лошо заснет и монтиран. Не е въпроса само да направиш някакъв сериал. Нали трябва да е интересен на зрителите, да е направен поне малко по-прохесионално. Нямам думи за "Стъклен дом". Ако бях програмен директор на БТВ, нямаше да го излъча този сериал.

 6. А “Стъклен дом” е адски некъдърно заснет сериал

  Ахахахахахаха…

  Това е моето мнение на човек, който е гледал много кино

  Ааааааааааахахахахахаха!

  🙂

 7. "Стъклен дом" е ужасно тъп, актьорите са гола вода. Рекламата обаче е дива. И самохвалството!

 8. Mnogo mi e interesno kak govorite za neshto, koeto oshte dori ne ste gledali. Vmesto da stoite i da bulvate prostotii, po-dobre idete i gledaite filma. Shte se pozabavlqvate. I sled tova ne davaite komentari, zashtoto qvno mnogo ne razbirate ot kino. Obshtuvam s dosta hora i osven vas vseki e ocharovan ot bulgarskoto kino na 2010.

  Taka che sprete da se izlagate i da komentirate