Рафал Завируха е Роман Полански в „Once Upon a Time in Hollywood“ на Тарантино

от на 2018-08-29
 
рафал завируха

Рафал Завируха

Не е нещо невиждано, но е рядкост, след като вече имаме официален първи поглед (дори два) към даден филм, да продължаваме да получаваме новини, свързани с кастинга, но случаят с „Once Upon a Time in Hollywood“ на Куентин Тарантино е точно такъв. The Hollywood Reporter съобщават, че вече и без това гигантският (и пълен със звезди) актьорски състав на предстоящия девети (и може би предпоследен) филм на „Кю Ти“ продължава да набъбва.

Поредните имена, които се присъединяват към продукцията, са носителят на „Еми“ и създател на „ИмперияДани Стронг, познат на доста хора най-вече от „Бъфи, убийцата на вампири“, Сидни Суини, която гледахме в чудесните „The Handmaid’s Tale“ и „Sharp Objects“, както и най-интересният за нас Рафал Завируха – полски актьор, който ще се превъплъти в известния режисьор Роман Полански, който е съпруг на Шарън Тейт, когато тя е убита от „семейството“ на Чарлс Менсън.

Припомняме, че част от сюжета на ситуирания в Ел Ей през 60-те години на ХХ в. филм ще се завърти около Шарън Тейт, която се изпълнява от Марго Роби. Тейт е съсед на един от главните герои във филма Рик Далтън (Леонардо ДиКаприо) – бивша звезда от телевизионен уестърн, който се надява да възстанови кариерата си като се прехвърли в киното. Същите амбиции има и някогашният му дубльор Клиф Буут (Брад Пит). Плановете на двамата се усложняват от добре известните действителни събития, свързани със съдбата на Тейт.

роман полански през 1969

Роман Полански през 1969

Отдавна знаехме, че Роман Полански ще бъде герой във филма и Тарантино търси полски актьор за ролята. Е, той вече е факт и макар че ние не сме чували за Рафал Завируха (възможно е да сме го гледали в нещо, но не помним), нямаме съмнение, че ще се справи отлично със задачата – кастингът е департаментът, в който Куентин Тарантино няма грешка.

Сега остава да разберем и дали Чарлс Менсън ще присъства във филма или не (слуховете са разнопосочни) и ако да, кой ще го играе. В началото се говореше, че „Once Upon a Time in Hollywood“ ще бъде фокусиран именно върху Менсън и убийствата, извършени от семейството му, но после стана ясно, че той и филмът се отнасят така, както Адолф Хитлер и „Гадни копилета“. Сега знаем, че става дума за „поглед ала „Криминале“ към историята на Ел Ей“ от 60-те.

И преди да завършим, THR съобщават и за още няколко нови актьорски имена: Клу Галагър, Джеймс Лaндри Ибеър и Мики Мадисън. Те и гореспоменатите Дани Стронг, Сидни Суини и Рафал Завируха ще застанат редом до Леонардо ДиКаприо, Брад Пит, Марго Роби, Бърт Рейнолдс, Ал Пачино, Тимъти Олифант, Тим Рот, Майкъл Медсън, Кърт Ръсел, Деймиън Люис, Дакота Фанинг, Емил Хърш, Люк Пери, Клифтън Колинс младши, Кийт Джеферсън, Никълъс Хамънд, Скут МакНейри, Джеймс Марсдън, Джулия Бътърс и др.

Режисьор и сценарист на „Once Upon a Time in Hollywood“ е Куентин Тарантино, а оператор е Робърт Ричардсън („JFK“, „Авиаторът“, „Омразната осморка“, „Гадни копилета“).

Премиерната дата е 26 юли 2019 г.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте