Куентин Тарантино на снимачната площадка на „Джанго без окови.”
Куентин Тарантино на снимачната площадка на „Джанго без окови.”

Не от вчера Куентин Тарантино е изразил желание да слезе от режисьорския стол след като завърши десетия си филм. Ако трябва да направите изчисленията – „Омразната осморка” беше (както подсказваше самото заглавие) осмото попълнение във филмографията на любимия ни провокатор, а съвсем скоро ви представихме задаващия се девети филм, чието действие ще се развива през 70’-те години.

Не сме обръщали особено внимание на приказките на Тарантино, че ще приключва с киното, защото неведнъж сме го хващали да плещи глупости. Сега обаче работата изглежда сериозна. На въпрос какво смята да прави след следващите си два проекта, вчера на пресконференция на Adobe Max в Сан Диего, режисьорът коментира:

„Drop the mic. Бум! Кажи на всички: „Match that shit”

Поне за едно нещо няма нужда да се притесняваме, и това е липсата на самочувствие в Тарантино:

„Начинът по който определям успеха, когато стигна края на кариерата си е – да бъда определен като един от великите кино творци, които някога са живели. И още повече – велик артист, не просто кино творец”.

Както винаги времето ще покаже, но Тарантино звучи решен да сложи край на една наистина изумителна кариера и със сигурност ще усетим отсъствието му.

https://www.youtube.com/watch?v=ZQzZydQMGX8

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *