Куентин Тарантино

През изминалите няколко дни се появиха доста любопитни новини, свързани с предстоящия 9-ти (и ако се вярва на думите му, предпоследен в кариерата) филм на Куентин Тарантино и е време да се включим с един бърз ъпдейт.

Да започнем с това, че след скандалите около Харви Уайнстийн, който подкрепя Тарантино още от „Глутница кучета“ (The Weinstein Co. – Miramax в по-ранните години – продуцират всичките му следващи филми), Кю Ти се принуди да търси нов дом за следващия си проект. След сериозно наддаване между Warner Bros., Sony и Paramount, в крайна сметка с правото да разпространяват филма се сдобиха Sony, като роля за това са изиграли познанията по кино-история на президента на студиото Том Ротман, който е един от малкото хора, които могат да се мерят с Тарантино в това отношение.

Следващата важна информация е свързана със сюжета на филма. Доскоро знаехме, че той ще е посветен на Чарлс Менсън и убийствата, извършени от неговото „семейството”, но стана ясно, че това е все едно да се каже, че „Гадни копилета“ е филм за Адолф Хитлер, при положение, че той присъства само в една-две сцени. Самият Тарантино коментира, че във фокуса е „не Чарлс Менсън, а 1969 г.“. Най-общо казано, ще имаме тарантиновски поглед ала „Криминале“ към историята на Лос Анджелис от края на 60-те години на ХХ в.

Последното интересно развитие по темата е по отношение на кастинга. Знаете, че тук Тарантино е пълен отличник – винаги има с какво да ни изненада и никога не бърка. Най-ранната информация беше, че Леонардо ДиКаприо и Брат Пит, които вече са работили с Тарантино в „Джанго без окови“ и „Гадни копилета“, водят разговори за участие, както и че Марго Роби се спряга за ролята на Шарън Тейт. Преди няколко дни Deadline съобщиха изключително любопитната новина (поне за нас), че не кой да е, а самият Том Круз също е в списъка с желани актьори за една от главните роли и в крайна сметка всичко ще се реши на базата на личните графици на звездите.

Предвид ранния етап, в който се намира проектът, и изключително оскъдната информация за сюжета, няма да коментираме подробно, само ще кажем, че много ще се изкефим, ако Том Круз получи голяма роля във филма – отдавна не е правил наистина силна роля, а според нас в случая може да предложи нещо наистина интересно. Иначе, с него или без него, ще очакваме „#9“ с огромен интерес, като абсолютно всеки нов филм на Куентин Тарантино.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Надявам се до края на 2019 ястие #9 да ни бъде поднесено. Силно огладнях след тази новина!