шарън тейт и роман полански
Шарън Тейт и Роман Полански

Напоследък често пишем за Куентин Тарантино, което може само да ни радва – въпреки че има сериозен шанс той да се пенсионира след десетия си кинофилм като режисьор, това все пак означава, че ни предстои да видим поне още два негови филма. Честно казано, съмняваме се, че „Стар Трек“ филмът по негова идея, за който се носят слухове, действително ще бъде последният му режисьорски проект, но поне знаем със сигурност кой ще е деветият и той звучи повече от интересно.

Вече няколко пъти сме писали за „#9“, така че само с две думи обобщаваме какво знаехме до този етап, преди да минем към новата информация – действието на филма ще се развива в края на 60-те години в Холивуд, убийството на Шарън Тейт от последователите на Чарлс Менсън ще е част или поне фон на историята, Леонардо ДиКаприо ще играе актьор, който е постигнал някакъв успех с уестърн на малкия екран и се опитва да се прехвърли в света на киното (и обмисля дали да не замине за Италия и да се пробва в тамошните уестърни), и последно, този актьор има дубльор, който също иска да се пробва в киното – според слуховете за тази роля се състезаваха Том Круз и Брад Пит.

Сега научаваме, че според най-новата, категорично неофициална и непотвърдена информация, Брад Пит е отказал ролята, но Том Круз преговаря за нея. Нямаме нищо против да видим Круз във филм на Тарантино, така че се надяваме преговорите да приключат успешно. Също така, научаваме, че героят на ДиКаприо е съсед на Шарън Тейт и Роман Полански ще има ключова роля в сюжета.

Да подчертаем, Полански няма да участва във филма, но ще бъде важен герой в историята (макар и вероятно със сравнително малко екранно време), което не е голяма изненада, имайки предвид, че по време на убийството Тейт е бременна от него. Според Variety Тарантино търси полски актьор за ролята на младия Полански.

Все още нямаме официално потвърждение, че Марго Роби действително ще играе Шарън Тейт, нито че Ал Пачино ще участва (при това в роля, специално написана за него от Тарантино), но предполагаме, че скоро и тази информация ще бъде потвърдена или отречена. Ще ви държим в течение.

Премиерата на „#9“ е насрочена за 9 август, 2019 по повод 50-годишнината от убийството на Тейт. Очаква се снимките да започнат това лято, надяваме се дотогава да сме научили още доста подробности за актьорския екип, който се очертава повече от приятен. Трябва да признаем, че нямаме търпение да видим и някоя реклама, но естествено, ще трябва доста да почакаме.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *