Първи трейлър на „Mary Magdalene” с Руни Мара и Хоакин Финикс

 

MV5BNDc5ODE4OTQxNl5BMl5BanBnXkFtZTgwODEzOTcyNDM@._V1_SY1000_CR0,0,1499,1000_AL_

След като само преди два дни в интернет се появи първият кадър на Руни Мара в ролята на Мария Магдалена, вече имаме възможността да видим и първия трейлър на библейската драма „Mary Magdalene”, явяващ се и вторият пълнометражен филм на режисьора на „Lion“ („Лъв: Стъпки към дома“) Гарт Дейвис.

Преди обаче да видите трейлъра на филма, ви предлагаме първо да се запознаете с официалния синопсис:

Живееща в Светите земи през първи век от новата ера, млада жена решава да загърби семейство и живота си в малкото си рибарско селце, за да се присъедини към ново радикално социално движение, начело на което застава Иисус от Назарет, харизматичен водач, обещаващ промяна. Мария Магдалена търси нов начин на живот и идентичност, отричаща наложените в обществото архаични правила. Докато мълвата за групата се разпространява, привличайки все повече и повече последователи към учението на Иисус, духовното пътешествие на Мария я поставя в сърцето на една история, която ще я отведе до столицата Йерусалим, където тя ще трябва да се изправи срещу реалността на Исусовата съдба и нейното собствено място в нея.

А сега и самият трейлър:

Честно казано не сме сигурни как точно да изкоментираме този трейлър. Нито стилистиката избрана от Гарт Дейвис, нито хронологията на повече от добре познатата ни история сякаш ще допусне каквито и да е изненади. Единственото, което (визуално) сякаш се отклонява от общоприетия канон е политкоректния епидермис на апостол Петър (Чуетел Еджиофор), но и с този род свободни интерпретации сякаш вече сме посвикнали.

Всъщност това, което би провокирало нашия интерес и евентуално би ни принудило богобоязливо да пристъпим в Светая Светих на седмото изкуство е любопитството, свързано с начина по който превъзходните Руни Мара (Мария Магдалена) и Хоакин Финикс (Иисус) ще се справят с предизвикателствата на ролите си, защото трябва да признаем, че колкото и да са преекспонирани във времето образите им, потенциал за класни изпълнения със сигурност не липсва. Разбира се, няма как да не сме любопитни и относно въпросителната за начина по който Гарт Дейвис се е справил с обърнатата перспектива на историята, но и тук отговор ще можем да възпроизведем едва след като (дай Боже) изгледаме филма.

За финал вижте още една от отпуснатите от продуцентите официални снимки (заедно с титулната по-горе), защото няма как да отречем, че Руни Мара действително е способна да предизвика религиозен захлас с визията си:

MV5BMjI4OTQ2MDE5NF5BMl5BanBnXkFtZTgwOTAzOTcyNDM@._V1_SX1500_CR0,0,1500,999_AL_

Режисьор на „Mary Magdalene” е Гарет Дейвис, а в ролите ще видим  Руни Мара (Мария Магдалена), Хоакин Финикс (Иисус Христос), Чуетел Еджиофор (Петър), Тахар Рахим (Юда Искариотски) и други.

Премиерата на филма е предвидена за 30 Март 2018

коментари
 
Отговорете »

 
 • Wizard
  2017-11-30 at 12:23

  Ако бях режисьор ще снимам филм за Нелсън Мандела. Джак Никълсън ще е в главната роля.
  Трейлърът не е нищо особено.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2017-11-30 at 13:20

  Въпреки убийствено талантливите Финикс и Мара, трейлърът ми е meh.

  Отговор

 • 2017-11-30 at 14:21

  Прекалено обикновено и даже излишно ми изглежда, още повече за Рууни и Хоакин :(

  Отговор

 • jo
  2017-11-30 at 23:54

  Трябваше да го режисира бай ви Гибсън… :)

  Отговор

  • .
   2017-12-01 at 00:46

   Таке е, „Страстите Христови“ е зверски (нечовешки) филм! Просто да си кажа, щото (го заслужава) си нямам работа :).


  • UZUMAKI
   2017-12-01 at 01:20

   Трудно някой би задминал великия “Страсти Христови”; може да е чисто садо-мазо фентъзи, но е кино от класа.


 • heinrich
  2017-12-01 at 11:16

  Не, че имам нещо против негрите, ма накъде без негри…..
  И тука ли Бруте!
  Най ироничното е, че негрите преди 2000 години изобщио не ги е имало по тези земи. не че и сега ги има….
  Представям си как негри живеят на територията на ислямска държава.
  Сигурно е политкоректен рай за тях…

  Отговор

Коментирайте