Руни Мара
Руни Мара

Пълнометражният дебют на австралийския режисьор Гарт Дейвис се превърна в истинско събитие на тазгодишните „Оскар“-и и макар драмата „Lion“ („Лъв: Стъпки към дома“) с участието на Дев Пател, Никол Кидман и Руни Мара да не успя да спечели нито една ценна статуетка, самият факт, че дебютен филм беше номиниран в цели 6 категории е достатъчна причина да следим с повишен интерес работата на Дейвис от тук нататък. А, очевидно, той не е склонен да си губи времето, защото не е изминала и година от премиерата на „Лъв: Стъпки към дома“, а на хоризонта вече се задава и вторият му, бихме казали доста смел опит в пълнометражното кино.

Според самия режисьор, библейската драма „Mary Magdalene” има амбицията да постави акцент и представи „автентичен портрет на може би най-неразбраната и загадъчна духовна фигура в историята на човечеството“. В действителност образът на Мария Магдалена многократно е присъствал като второстепенен персонаж в множество филми от библейският жанр, но наистина никога до този момент не е бил поставян в центъра на повествованието, което смятаме, че би било интересно да се види.

За основната роля на Мария Магдалена Дейвис залага на любимата ни Руни Мара, с която режисьорът вече е работил в „Лъв: Стъпки към дома“, а очевидно и ще продължи да работи, защото забелязваме, че Мара присъства и като (засега единствено) име в предстоящият му трети проект „A House in the Sky“.

Вижте засега единственият официален поглед към Руни Мара в ролята на Мария Магдалена, щедро отпуснат ни от продуцентите от британската Film4 само преди дни:

Руни Мара в ролята на Мария Магдалена
Руни Мара в ролята на Мария Магдалена

Както обикновенно Руни Мара изглежда просто великолепно, така че не мислим, че си струва да правим какъвто и да е допълнителен коментар. Компания на „момичето с драконовата татуировка“ в „Mary Magdalene” ще правят Чуетел Еджиофор в ролята на (Черен) Петър, Тахар Рахим в ролята на Юда Искариотски и най-любопитното ни решение – Хоакин Финикс в ролята на Иисус.

Според нас (а вярваме, че и не само според нас) Хоакин Финикс е един от най-можещите и талантливи актьори на своето поколение и ние можем само да аплодираме Гарт Дейвис за избора и присъединяването на толкова сериозно име към проекта си. Тук трябва да бъде отчетено, че след „Тя” на Спайк Джоунз, „Mary Magdalene”  ще бъде вторият проект в който Мара и Финикс ще си партнират и ние нямаме никакво съмнение че двойката ще постигне забележителен синхрон помежду си, предвид и интимните им взаимоотношения извън кадър.

Оператор на „Mary Magdalene” ще бъде опитният австралиец Крейг Фрейзър, номиниран за работата си в „Лъв: Стъпки към дома“, а познат също така и от „Враг номер едно“, „Foxcatcher“ и много, много други, включително „Rogue One: История от Междузвездни войни“.

Предвид естеството на жанра, премиерата на филма съвсем очаквано се цели във Великденските празници, затова и не е изненада и самата дата – 30 Март 2018. От тук насетне ще следим с интерес предстоящата маркетингова кампания в очакване на официалните постери и трейлъри.

Гарт Дейвис
Гарт Дейвис

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *