the-write-stuff-20180222

The Write Stuff“ започва да се превръща в традиция, което е отлична новина за всички кинофенове с интерес към писането на сценарии. Вече два пъти сме ви представяли шанса да се запишете на чудесния уъркшоп, а ако сте пропуснали по една или друга причина, сега имате трети шанс, защото Карл Дерик се връща в София, за да води отново клас по писане за кино.

Курсът „The Write Stuff“ е двудневден и ще се проведе на 21 и 22 юли, а участниците имат възможност да научат основните детайли по процеса на писане на сценарий. Повече можете да научите от официалното прессъобщение по-долу, а ние само отново ще ви препоръчаме курса – от опит знаем, че е полезно и особено забавно изживяване.

Кaрл Дерик търси 101-я писател на сценарии в София

Хирургът на сценарии” има 26 години опит в киното и телевизията и е работил по заглавия като “Хари Потър” и “Гладиатор”.

Карл Дерик се връща в София, за да води за трети път клас по писане за кино. Курсът е двудневден и ще се проведе на 21 и 22 юли, а участниците имат възможност да научат основните детайли по процеса на писане на сценарий.

Специалистът има дългогодишен опит в киното и телевизията, не само като сценарист, но и като режисьор на втори снимачен екип, специалист по грим и специални ефекти, фотограф, редактор на сценарии. В биографията му включва заглавия като “Хари Потър”, “Гладиатор”, “Мумията се завръща”, “Братя Грим” и други, а в момента работи по няколко свои проекта.

По време на семинара за творческо писане “The Write Stuff” Карл Дерик ще представи ключови стъпки при създаването на сценарий. Участниците ще научат важни детайли от творческия процес – какво трябва да имат предвид, когато избират тема, как да поддържат ритъма и структурата на историята, кои са основите на добрия диалог, как да създават достоверни герои и още много. Сценаристът ще даде на гостите и ценни насоки относно техническите детайли, свързани с професионалното писане – подходящи инструменти и програми, които да използват, коректно форматиране на текста и удачен избор на дължина на сценария.

Повечето сценарии са замислени и написани много слабо. Трябва да променим това”,споделя Дерик, а над 100 курсисти, преминали успешно класовете “The Write Stuff”, доказват, че това е възможно. Придобитите по време на курса познания и опит са приложими не само в сферата на професионалното създаване на сценарии, но и за всички форми на творческо писане и изграждане на истории, които не са посредствени.

Курсът е подходящ както за ентусиасти, които нямат опит в писането за кино, така и за онези, които искат да усъвършенстват уменията си. Класът е малък и местата са ограничени, така че всеки участник да получи персонално внимание и съвети, както и да зададе въпросите, които го интересуват.

Курсът “The Write Stuff” (https://event.gg/10144/) ще се проведе на 21 и 22 юли в „DaDa Cultural Bar“ в София (ул. Георги Бенковски 10), а до 16 юли можете да се възползвате от преференциална цена от 49 лв. Регистрация на https://event.gg/10144/. Местата са ограничени.

Вижте едно кратко видео, дело на Крал Дерик, с музика на The Black Swells.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *