Ажа може да режисира римейка на “Pet Sematary”

В началото на февруари ви съобщихме за раздвижването около дълго спрягания римейк на средняшката екранизация на Мери Ламбърт от 1989 г. по един от най-добрите романи на Стивън Кинг „Гробище за домашни любимци” („Pet Sematary”). Новината касаеше назначаването на сценарист в лицето на Матю Грийнбърг („Царството на огъня” и “1408”, също създаден по произведение на Кинг) както и това, че „Paramount” имат на ум поне две представителни имена, които да седнат на режисьорския стол.

Е, изглежда, че едно от тези „представителни” имена е Александър Ажа. Или поне така твърдят от Twitch, които съобщават, че режисьорът на „Високо напрежение”, „Очи на скалите”, „Огледала” и „Пираня 3D” води преговори за поста на режисьор.

Честно казано, предвид филмографията му, почти изцяло изградена от римейки, изборът на Ажа (ако се потвърди) изглежда прекалено очевиден. Лично ние смятаме, че досега той се справяше повече от добре (за което заслужава да му дадем поне “benefit of the doubt”), но смятаме, че неговата сила е по-скоро във визуалната и по-кървавата страна на хорър жанра, докато „Гробище за домашни любимци” изисква нещо повече. Той изисква човек, усъвършенствал представянето на психологическия ужас. Някой като Дейвид Кроненбърг?

И като казахме Кроненбърг, нека добавим, че евентуалното ангажиране на Ажа с този проект зависи от това как ще се развият нещата около сериализирането на „Скенери” (в който – според слуховете – той ще бъде изпълнителен продуцент и режисьор на пилотния епизод), както и от това дали „Cobra: The Space Pirate” (от който видяхме промоционален плакат) ще успее да намери финансиране.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *