Що се касае до нашето отразяване на развитието на Rebel Moon до този момент, положението е доста зле (да не кажем трагично) – включваме се „веднъж на високосна“ и винаги с доста закъснение. Последно сме писали за предстоящия фантастичен епос на Зак Снайдър на 1 януари 2022 година и оттогава всякакви любопитни ъпдейти като кастинг новини, нови концептуални рисунки, първи снимки… ги подминаваме като малка гара. Същото беше на път да се случи и с първия видео поглед зад кулисите, който дебютира преди десет дни на Tudum, но решихме, че е крайно време да се насилим за един ъпдейт. Нямаме идея защо ни си получава толкова трудно с този филм, при положение че определено имаме интерес към него.

Припомняме, че първоначално Rebel Moon е замислен като част от вселената на Междузвездни войни, отдаващ почит на Седемте самураи на Акира Куросава, но впоследствие е префасониран да бъде самостоятелна, оригинална история. Филмът разказва за мирна колония на ръба на галактиката, която е заплашена от армиите на тиранина регент Вализарий. За да се защити, колонията изпраща Кора – млада жена с мистериозно минало, в търсене на воини от съседните планети, които да им помогнат в битката с безчетната армия на Вализарий.

Главната роля в Rebel Moon се изпълнява от София Бутела, но към нея се присъединяват един куп звезди, сред които Джаймън Унсу, Ед Скрейн, Микил Хаусман, Бе Дуна, Чарли Хънам, Рей Фишър, Антъни Хопкинс, Кари Елоуис, Кори Стол и Джена Малоун. Част от тях може да видите наравно със Зак Снайдър в споменатия по-горе поглед зад кулисите, който разкрива какво, в най-общи линии, можем да очакваме от филма. Вижте.

На Зак Снайдър дори и видеата зад кадър са му на каданс. You gotta love the guy! Очевидно Rebel Moon е доста амбициозно космическо приключение и както казахме в началото, определено имаме интерес към него – първо, защото от деца обожаваме екшън фантастика, а рядко имаме възможност да гледаме такава на голям екран, и второ, защото, въпреки че не е особено консистентен в качеството на проектите си, харесваме Снайдър и предпочитаме да гледаме негови филми (били те и лоши), отколкото поредните конвейерни, творчески скопени напъни на Дисни, например.

За финал ви предлагаме да видите част от рекламните материали на Rebel Moon, които пропуснахме да представим досега – един грим тест, поредица снимки, даващи ни допълнителен поглед към основните действащи лица, няколко концептуални рисунки, както и първия официален постер. Надяваме се да успяваме да се включваме навреме със следващите ъпдейти около филма.  

Режисьор и сценарист на Rebel Moon е Зак Снайдър (Зората на мъртвите, 300, Пазителите, Батман срещу Супермен, Army of the Dead), който е и сценарист заедно с Шей Хатън (Джон Уик 3, Army of the Dead) и Кърт Джонстад (300). Освен София Бутела, Джаймън Унсу, Ед Скрейн, Микил Хаусман, Бе Дуна Чарли Хънам, Рей Фишър, Антъни Хопкинс, Кари Елоуис, Кори Стол и Джена Малоун, в ролите влизат Фра Фий, Клеопатра Колман, Алфонсо Херера, Стюарт Мартин, Стаз Наир, Шарлот Маги и др.

Премиерата е на 22 декември по Netflix, като се очаква филмът да има и кратък кинопоказ.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *