Cobra: The Space Pirate

И преди харесвахме Александър Ажа – лично за нас „Очи на скалите” и „Огледала” бяха повече от прилични („Високо напрежение” не чак толкова, но той е един от първите представители на „френската нова вълна” в ужаса, който проправи път на филми като “Martyrs” и „Inside”, така че няма как да му се сърдим) – но след страхотния „Пираня 3D” ни е абсолютен любимец. А новият му проект „Cobra: The Space Pirate”, от който имаме щастието да видим промоционален плакат, звучи като да затвърди тази му позиция.

Става дума за екранизация на японската манга серията „Cobra”, която според Wikipedia е космическа опера за пират на име Кобра, който се съюзява със стария си партньор, ловец на глави и киборг лейди Armaroid в търсене на изгубено съкровище.

Ловци на глави, роботи, космически пирати, съкровища,  какво повече би могъл да иска човек?

Cobra: The Space Pirate

Не знаем за вас, но ние сме изключително доволни от това, което виждаме. Много рядко по кината се появяват подобни филми и силно се надяваме в крайна сметка нещата да се получат, за да може и в бъдеще да се радваме на подобни екранизации. По-точно, сигурни сме, че Ажа ще се справи подобаващо, въпросът е филмът да се гледа.

Поредицата „Cobra” е написана и илюстрирана от Буичи Терасава и първоначално излиза от 1978 до 1984 година.Тя проследява приключенията на прочут измамник и пират известен като Кобра, който отказва да се присъедини към Федерацията на Обединените Галактики или Пиратската гилдия и така се оказва един от най-търсените мъже в галактиката. Кобра хирургически променя лицето си и изтрива паметта си, за да се скрие. С развитието на серията той постепенно възвръща спомените си и се обединява със стария си партньор лейди Armaroid, както и с Джейн Роял и тримата се отправят на пътешествие в търсене на другите две от тризначките Роял, които държат ключа (скрит под формата на татуировки), към най-голямото съкровище във вселената.

За съжаление премиерата на филма е чак през 2013-та.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *