Това не са ви офисните скенери!

Deadline съобщават, че фантастичната хорър класика на Дейвид Кроненбърг от 1981-а „Скенери” („Scanners“) ще бъде адаптирана за малкия екран от Dimension Films, като идеята е Александър Ажа („Високо напрежение”, Очи на скалите”, „Огледала” и „Пираня”) е да бъде изпълнителен продуцент, както и режисьор на пилотния епизод.

Първоначалната идея на Dimension Films е била за кино римейк, чийто сценарий да бъде написан от Дейвид Гойър и режисиран от Дарън Лин Боусман, но след огромния успех на „The Walking Dead”, те са решили да атакуват малкия екран – за което ние сме им безкрайно благодарни, аман от римейки.

В случай, че не сте запознати с историята „скенерите“ са медиуми, притежаващи способността да убиват хора със силата на мисълта си – няма как да сте гледали филма и да сте забравили култовата сцена с експлодиращата глава в началото – които са резултат от експериментално лекарство, давано на бременни жени. Тези отхвърлени от обществото хора са търсени от алчна компания за оръжия и охранители системи, която иска да ги експлоатира.

Както можете да се досетите, все още не са известни други подробности за проекта, но ние ще се ослушваме, тъй като смятаме, че може да се получи нещо интересно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *