Който каквото иска да казва за „Топ Гън” и реалните му качества, филмът, който е емблема на една отминала епоха и своеобразен еталон в екшън киното, е залегнал дълбоко в колективното съзнавано и съвременната попкултура и неслучайно е избран от Библиотеката на Американския конгрес да влезе в Националния филмов регистър като „културно, исторически или естетически значимо” произведение.

В този ред на мисли, не е изненада, че слуховете за продължение циркулират с известна цикличност (ние сме отразявали малка част от тях) още откакто през 1986-та „Топ Гън” се превърна в един от най-големите комерсиални хитове. Истината е, че реално досега никога не сме били наистина близо до осъществяването му. Вчера обаче се появи информация, която ни кара да си мислим, че „Top Gun 2” най-накрая може да се превърне в реалност.

Вчера, докато гостуваше в сутрешното предаване „Sunrise” на Seven Network в Австралия, Том Круз заяви, че „Top Gun 2” ще се случи и снимките вероятно ще започнат „в рамките на следващата година” (най-вероятно след приключването на работата му по „Мисията невъзможна 6”). Тук може да видите откъс от гостуването му:

Разбира се, имаме много въпроси, свързани с „Top Gun 2” – каква ще е историята, ще се завърне ли Вал Килмър и т.н., но най-важният на този етап е кой ще седне на режисьорското столче, след като, за огромно съжаление на всички фенове, Тони Скот вече не е между живите. Variety твърдят, че основният кандидат за позицията е Джоузеф Козински, който работи с Круз по „Забвение”. Според нас интересен избор, който най-малкото гарантира брилянтната визия на филма.

Тук следва да напишем какви са били идеите за „Top Gun 2” от последния път, когато се говореше за филма и кой какво бил казал, като концепцията споделена от продуцента Джери Брукхаймър за „дроновете, които превърнали пилотите в отживелица”, но няма да го правим. Ще изчакаме проектът да се развие (ако въобще това се случи) и чак тогава ще се поинтересуваме и ще се включим с подробности. Да видим какво ще се случи!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *