В началото на годината имахме поводи да говорим за два различни, вълнуващи и любопитни филма за Франкенщайн, които се подготвят от големи звезди. Единият е на Гийермо дел Торо, а другият – на Маги Джиленхол. В никакъв момент не сме си помисляли, че два филма на една и съща тематика са ненужни, ясно е, че историята на титулярния доктор и неговото чудовище са класически разказ, който може да бъде разгледан от много страни и че различни артисти ще могат да използват познатата му формула по различен начин. Освен това е добре, че филмите са два, защото Маги Джиленхол е решила да поеме в посока, която определено не очаквахме и за която хората ще имат доста различни мнения.

Първо припомняме, че филмът на Джиленхол всъщност се казва The Bride! и в главните роли ще видим Джеси Бъкли като Булката, Крисчън Бейл като чудовището, както и Пенелопе Крус и Анет Бенинг. Наскоро съпругът на Джиленхол Питър Сарсгард (също част от актьорския екип) го нарече „голям, романтичен и див пънк филм за чудовище“. Звучи вълнуващо и определено гъделичка интереса, най-вече думите „пънк филм за чудовище“.

Тъй като снимките започват, Маги Джиленхол сподели първите кадри от камера тестовете на двамата си главни актьори. Вижте ги сега:

Няма какво да губим време, Джеси Бъкли е невероятно красива и интересна актриса, с Маги Джиленхол работиха страхотно заедно, всичко е супер. Сега по същество. Признаваме си, че не очаквахме Крисчън Бейл да влезе в странния клуб на актьори, които поемат иконични роли на изтормозени герои, които някой решава да модернизира като им даде множество татуировки. Липсата на оригиналност на този подход към визията сама по себе си дори не е толкова голям проблем, въпреки че е невъзможно някой да твърди, че не знае за Жокера и за Гарвана. Проблемът е, че както при Джаред Лето и надписът на челото „Damaged“, така да сложиш татуировка с думата „Hope” на чудовището на Франкенщайн е малко като да знаеш, че героите трябва да имат мотивации, но никога в живота да не си чувал думата подтекст.

Имайки се предвид, че The Lost Daughter беше изключително прочувствен и се занимаваше с комплексните емоции на героите си по един доста фин начин, все пак бихме се учудили, ако Маги Джиленхол е взела напълно противоположна посока за новия си филм. Признаваме си, че това не е визията, която очаквахме от този проект, но няма как да излъжем, че интересът ни е прикован и определено искаме да разберем как тези герои ще се включат в история, поставена през 30-те години.

The Bride! е написан и режисиран от Маги Джиленхол. В главните роли са Джеси Бъкли, Крисчън Бейл, Анет Бенинг, Пенелопе Крус, Питър Сарсгард и Джулиан Хау.

Премиерата е насрочена за 3 октомври 2025г. 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *