Дълги години Маги Джиленхол беше актриса, на която можеше да се разчита да участва само в интересни и необичайни проекти, където да играе чудесно, но тя никога не се превърна в суперзвездата, която е брат ѝ. През 2021 г. обаче гледахме режисьорския ѝ дебют The Lost Daughter, който е толкова страхотен, че ни накара да разберем, че актьорската игра е най-малкият талант на по-голямата сестра Джиленхол.

Сега с нетърпение обръщаме поглед към втория ѝ филм, а явно не сме и сами, защото половината Холивуд сякаш се е съгласил да бъде режисиран от нея. Джеси Бъкли, която беше една от трите главни актриси в The Lost Daughter, тук повежда актьорския екип, който също така включва любимия ни Крисчън Бейл, Анет Бенинг, Пенелопе Крус и съпруга на Джиленхол Питър Сарсгаард. Това е каст, за който всеки режисьор може да мечтае и със сигурност нямаме търпение да ги видим заедно. Съдейки по предишния ѝ опит, Джиленхол вероятно ще се фокусира най-много върху многопластовостта на героите си и те ще са на преден план пред сюжета, а той определено предлага повече от интересни персонажи.

И наистина, какви по интересни образи от тези на д-р Франкенщайн и неговото чудовище? В момента това сякаш е най-горещата идея в Холивуд, получаваща разнообразни интерпретации и адаптации, сред които са и тези на Йоргос Лантимос и Гийермо дел Торо, като Маги Джиленхол ще обърне внимание на един друг, не по-малко страхотен образ от киновселената на Франкенщайн. Съдейки по краткия синопсис на проекта, Джиленхол ще се занимава с нов опит за осъвременяване на The Bride of Frankenstein (Булката на Франкенщайн) на Джеймс Уейл от 1935 г.

Ето го и споменатия синопсис:

През 1930 г. самотният Франкенщайн пътува до Чикаго, за да потърси помощта на д-р Юфрониус в задачата да си построи спътница в живота. Двамата съживяват отново убита млада дама и така се ражда Булката. Тя е отвъд всички очаквания на двамата учени и подхранва експлозивен романс, привличайки вниманието на полицията и диво и радикално социално движение.

Естествено, повече подробности за момента не се знаят, но лесно можем да предположим, че Крисчън Бейл ще влезе в ролята на Франкенщайн, Питър Сарсгаард – на другия учен, а Джеси Бъкли ще бъде Булката. Оттук насетне обаче можем само да стискаме палци на Маги Джиленхол (и екипа ѝ) да създаде филм, който да не отстъпва по качество на първия ѝ опит, но и да се нареди рамо до рамо с абсолютната класика на Уейл.

Очаква се снимките на The Bride of Frankenstein да започнат през първата половина на 2024 г.   

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *