Кевин Костнър може никога да не е бил сред всеобщите ни любимци, но никой не може да му отрече, че е не просто звезда, а и иконична личност за американското кино. Режисьорските му опити са на двата полюса – „Тацуващият с вълци“, разбира се, е страхотен успех по всички параграфи, но пък „Пощальонът“ е истински провал. Интересно ще бъде как всичките му години работа в киното ще окажат влияние, когато той се заема с без съмнение най-амбициозния си проект до момента – „Horizon”.

Наскоро разказахме как не е много ясно дали „Horizon” ще бъде традиционно телевизионно или кино произведение, или по-скоро нещо между двете. Това, което сега се разбира е, че доста интересна група от актьори се присъединява поне към първата му част, като за момента не се знае дали техните роли ще бъдат събрани на едно място или ще снимат и за четирите планирани „филма“.

Първият нает е Джейми Кембъл Бауър, когото не бяхме виждали от много години, може би от абсолютно нетърпимата адаптация на тийнейджърския роман „Град от кости“, но той се завърна ударно и сега всички отново го обичат заради ролята му на Векна в „Stranger Things“. Към него ще се присъедини Сам Уортингтън, който, принципно, ни е доста симпатичен – Холивуд не успя да го направи „leading man“, както очевидно по едно време се надяваше, особено след „Аватар“, но пък той вместо това поема много интересни поддържащи роли като последно ни впечатли с невероятно комплексен персонаж в „Under The Banner of Heaven“.

Картинката е довършена най-сетне и с женско присъствие – Сиена Милър. Английската актриса също не се превърна в много голяма звезда и обикновено все играе нечия съпруга, затова пък си избира да го прави обикновено в проекти, които й дават възможност да блесне въпреки стандартните роли. Представяме си, че и тук ще е нещо подобно – на всички ни е ясно каква е била позицията на жените в разглежданото време в американската шир, но вероятно ще им се даде повече гласност, както Костнър е планирал по начало.

Снимките на „Horizon” започват в Юта в края на този месец и подозираме, че ще излизат още кастинг новини. Не знаем какво ще излезе от този проект, не сме сигурни какво да очакваме, но пък със сигурност ще проследим развитието му.

Horizon” е написан, режисиран, продуциран и частично финансиран от Кевин Костнър.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *