От време на време говорим за това колко се радваме на продължителни колаборации между актьори и режисьори, които правят заедно различни филми. Ема Стоун и Йоргос Лантимос обаче за няколко години успяха да бият всичките ни очаквания и надежди в тази категория. След първоначалната им съвместна работа по прекрасния Фаворитката, те направиха заедно един късометражен филм Bleat, едно от любимите ни заглавия за миналата година Клети създания, предстоящия Kind of Kindness, може би още един необявен филм, а сега разбираме и за следващия! На това му се вика продуктивно приятелство.

Първоначално стана ясно, че Лантимос ще режисира римейк на южнокорейския филм от 2003 г. Save The Green Planet. Филмът разказва за ексцентричен младеж, който смята, че светът е заплашен от неминуема инвазия от извънземни. Той отвлича бизнесмен, за когото смята, че е част от извънземната раса и започва да го измъчва в мазето си, което отключва игра на надхитряване между него, бизнесменът, отдадената приятелка на младежа и частен детектив.

Save The Green Planet е описван като наподобяваща научна фантастика черна комедия, което определено звучи като жанр, с който Йоргос Лантимос би се занимавал. Тонът на оригиналния филм (чийто трейлър можете да видите по-надолу) е напълно различен и няма нищо общо със странния философски магически реализъм на Лантимос. Разбира се, във филмите на гръцкия режисьор има много черна и странна комедия, но не такъв тип.

Това обаче съвсем не ни притеснява. Лесно можем да си представим, че Лантимос взима концепцията на филма, оригинално написан и режисиран от Джанг Джун-хуан и ще му придаде собствения си стил. Освен това се знае, че Ема Стоун ще поеме главната роля, така че изначално е ясно, че новият вариант ще е различен. Имайки предвид колко сме очаровани от досегашната съвместна работа между двамата, можем само да се радваме, че явно и те толкова ѝ се наслаждават и ще продължават да ни радват с нови общи произведения.

Ако трябва да се правят римейкове и нови версии на стари филми постоянно, стискаме палци, повече проекти да са като този!

Save The Green Planet се очаква да започне снимки това лято в Ню Йорк и Великобритания.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *