Онези подигравчии, които с право мрънкат по адрес на Никълъс Кейдж и неговите безумни избори, трябва да не забравят, че той има „Оскар“ (от времената, когато тази награда все още имаше стойност) за Да напуснеш Лас Вегас и номинация за великия Адаптация. Освен това го помним от Пилето на Алън Пъркър, Диво сърце на Дейвид Линч, Скалата на Майкъл Бей, легендарния Лице назаем на Джон Ву и също така трябва да отбележим чудесния независим Pig на Майкъл Сарноски. Благодарение на тази своя роля миналата година Кейдж отново подсети спецовете по кино, че е майстор в създаване на силни персонажи, независимо от безумните екшънчета и комедийки, които (по принцип) му плащат сметките.

И понеже за всяко нещо си има първи път – дойде време и Никълъс Кейдж да дебютира в жанра уестърн. Неговият герой в The Old Way ще преследва безразсъдни злодеи, които се намесват в личния му живот и си просят среща с жадния за справедливо отмъщение майсторски стрелец Колтън Бригс. А той има и безстрашна 12-годишна дъщеря, която все по-уверено се справя с поверената й пушка.

Филмът, режисиран от Брет Донъху (Acts of Violence) по сценарий на Карл Лукас (The Wave), носи всички характерни черти на типичния уестърн – атмосфера в стил „див запад“, сериозни стрелби с антични пушкала, арогантни злодеи, непримирими баща и дъщеря в търсене на възмездие. Видяното събужда страхотните ни спомени от Непреклонните, но се съмняваме, че тази нова продукция ще може да се сравнява с великолепния филм на братя Коен. В ролята на младата щерка-отмъстителка е Риян Кийра Армстронг, а в актьорския екип са още Ноа ЛеГрос, Клинт Хауърд, Кери Нупи, Ник Сърси, Шайло Фернандес и др. Saturn Films продуцират The Old Way, а в продуцентския екип участват и режисьора, както и звездата на проекта – Кейдж. Ето какво споделя той преди време с колегите от Deadline:

След 43 години в киното, чак сега получих покана да се присъединя към легендарния уестърн-жанр и участвам в два филма – The Old Way и Butcher’s Crossing. Роден съм и съм отраснал на запад и мина доста време, преди да успея да стигна до тези сложни образи – на Бригс и на Милър, и да вложа енергия и ентусиазъм, макар и вече 57-годишен, в работата по тези герои.

Премиерата на The Old Way предстои на 2 януари 2023 в киносалоните, а впоследствие ще се появи и в каналите на Premium VoD и Premium Digital от 13 януари 2023. Ще ни е супер интересно как ще се справи Никълъс Кейдж със своя първи уестърн-шанс.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Покъртително зле. От фалшивия мустак на Кейдж, който седи като шкембе карантия в кокосова торта, до кинематографията която подсказва ниво, на което преди в Холивуд му викаха „директно за VHS“.

    Естествено сюжета е максимално елементарен, да не би случайно някой да се обърка да номинира това недоразумение за Оскар.