Точно преди празничната предновогодишна еуфория успяхме да хвърлим поглед на тийзъра, който представи главните героини във втория сезон от замислената антология Feud –Feud: Capote Vs. The Swans. Отново начело за „заговора“ е чудният вълшебник Райън Мърфи, който се е обградил с великолепни актьори и заедно ще пресъздадат специалните и много опасни отношения между американския писател Труман Капоти и „лебедите“ във висшето общество на Ню Йорк в средата на миналия век.

Ролята на Капоти е поверена на Том Холандер – и подозираме, че ще му прилепне като ръкавица, а около него се събира елита на високопоставените съпруги, в чиито роли са грациозно-царствените Наоми УотсДаян ЛейнКалиста ФлокхартКлои СевиниМоли Рингуолд и Деми Мур. В актьорския екип са още Джо Мантело, Ръсел Тоуви и непрежалимият Трийт Уилямс.

А сега е време за истински трейлър – с блясък, трясък и вбесени красавици на средна възраст!

Тези мацки са наистина жестоки! Като образ на времето, като олицетворение на висшето общество в Ню Йорк в средата на миналия век, като персонажи в уникалната мозайка, чиито отражения пронизват историите на Труман Капоти – като оригиналните, префърцунени и свръх-богати домакини, които се чудят с какво да си запълнят дните… и нощите. Разбира се – актрисите, на които Райън Мърфи е поверил основните роли, са уникални и гарантират съвършена грациозност на изпълненията и зрители, прилепнали за екраните заради тях и в очакване действието да се развихри изцяло и безпощадно.

За онези, които не са наясно какво да очакват от кръвната вражда между легендарния американски писател и дамската компания, ето какво гласи официалният синопсис на Feud: Capote Vs. The Swans:

Прочутият писател Труман Капоти влиза в кръга на най-влиятелните и богати, бляскави жени, които определят т.нар. „висше общество“ в близкото минало на Ню Йорк. Той ги нарича „лебедите“, част от тях са Барбра „Бейб“ Пейли, Слим Кийт, Си Зет Гест, Лий Радзиуил. Очарован и омагьосан от тези дами, Капоти се вписва в живота им – сприятеляват се, става техен довереник и всички те служат за вдъхновение на неговите сюжети. Той ги предава, разбира се, като описва романизирана, завоалирана версия на техните животи и включва споделените с него тайни. Когато откъс от планирания от Капоти магнум-опус Сбъднати молитви (Answered Prayers) се появява публикуван в Esquire, това слага край на връзката му с „лебедите“, той е изключен от висшето общество и започва постепенното му саморазрушение, от което той не успява да се възстанови…

Сценарист на поредицата е Джон Робин Бейц, режисьори на различните епизоди са Гюс Ван Сант, Макс Уинклър, Дженифър Линч. FX обещават премиерата на първите два епизода на Feud: Capote Vs. The Swans да бъде на 31 януари 2024 година, а всеки следващ ден след излизането на епизодите от поредицата, те ще могат да бъдат открити и в Hulu.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *