Робърт Егърс

След успеха на „Вещицата” (който попадна и в личния Топ 10 за 2015-та на почти всички членове на екипа ни, които успяха да го гледат на So Independent) е напълно логично пред  режисьора Робърт Егърс да се отворят множество творчески възможности. Една от тях беше римейкът на „Носферату”, но се оказва, че за него ще трябва да почакаме малко повече, а вместо това Егърс ще съсредоточи вниманието си върху два други проекта – „средновековната рицарска епика” „The Knight” и мини-сериал, посветен на живота на Распутин, който е в основата на сегашната ни новина.

Deadline съобщават, че Media Rights Capital (компанията, която в момента стои зад предстоящата проблемна екранизация на „Тъмната кула”) е наела Егърс да напише и режисира от шест до осем епизода, които да разкажат живота на „лудия монах“ Григорий Ефимович Распутин от рождението му в Сибир до изкачването му на власт като главен довереник и съветник на руското императорското семейство и насилствената му смърт в Санкт Петербург на 47-годишна възраст.

Распутин една от най- интересните и енигматични личности на своето време и съвсем не е случайно, че животът и смъртта му и до ден днешен пленяват въображението на редица творци. Досега обаче липсва наистина качествен филм, който да разкаже историята му (разчитахме на проекта на Леонардо ДиКаприо, но като че ли той едва ли ще се осъществи), затова новината, че Робърт Егърс се е заел със задачата, при това в дълга форма, ни звучи адски добре.

Допълнителен бонус е, че Егърс отново ще има подкрепата на продуцентите Дей Ван Хой и Ларс Кнудсен, които са главните отговорници „Вещицата” да бъде това, което е – те са водили сериозни битки филмът да се реализира според оригиналната му визия. Стискаме палци да им се получат нещата и ще се ослушваме за всякакво развитие  по темата.

За финал, ако все още не сте гледали „Вещицата” и имате съмнение, че Робърт Егърс е човек на място, вижте какво споделя той за „Носферату” и защо римейкът няма да е следващият му проект:

Мисля, че е много противно, самонадеяно, мегаломанско и обидно за някой в моята позиция да каже, че иска следващият му филм да е „Носферату”, затова стана такава новина. Вероятно ще го направя, но не и като следващ проект. Филмът е шедьовър и обективно наистина няма причина да бъде правен, но съм обсебен от него още от дете. Но и Питър Джаксън беше обсебен от „Кинг Конг”, а видяхме какво се получи [засмива се]”.

Знаем, че доста от вас ще писнат заради „Кинг Конг”, но опитайте да погледнете отвъд това. Колко холивудски режисьори може да посочите, които да имат подобно отношение? Всички, снимащи римейки, се тупат по гърдите колко уважават оригинала и как му отдават почит, но ние поне не се сещаме за друг, който да се е отказал от проект, защото все още не е достатъчно опитен и зрял, за да го направи. Това в нашите очи е достойно за уважение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *