Първите отзиви за „Only God Forgives” на Николас Виндинг Рефн и Райън Гослинг се оказаха изключително противоречиви, но това не ни притеснява по абсолютно никакъв начин, защото когато става въпрос за подобни филми, сме се научили да не вярваме на често преувеличените и измамни „репортажи” за емоционалните, политически натоварени (и от време на време снобарски) реакции от Кан – десетки уж освиркани филми са сред най-добрите и любимите ни за конкретните години.

Освен това, едва ли съществува „отзив”, който може да ни откаже да го гледаме, тъй като до момента рекламната кампания на филма е меко казано фантастична и всеки следващ трейлър, телевизионен спот или клип ни надъхва все повече и повече. Такъв е случаят и с най-новия трейлър, който може да не е най-добрият до момента (тази чест се пада на предишния), но ни надъхва също толкова силно.

Знаем, че се повтаряме, затова няма да коментираме допълнително, но няма как да не кажем, че филмът изглежда повече от фантастично, начело с Кристин Скот Томас, която изглежда или както е по-точно в случая, звучи феноменално.

Като допълнение, вижте и няколко нови, изключително стилизирани неонови постера.

Банкок. Преди 10 години Джулиан (Райън Гослинг) убива полицай и избягва от закона, а сега управлява клуб за тай-бокс, който служи за фасада на нарко-операции. Уважаван в подземния свят, дълбоко в себе си, той се чувства празен.

Когато братът на Джулиан убива проститутка, полицията се обръща към пенсионираното ченге Чанг, наричан „Ангела на смъртта”. Чанг позволява на бащата на момичето да ликвидира убиеца, след което „възстановява реда”, като отрязва дясната ръка на мъжа.

Майката на Джулиан Джена (Кристин Скот-Томас) – глава на могъща криминална организация – пристига в Банкок, за да прибере тялото на сина си. Тя заръчва на Джулиан да намери убиеца на брат му и да „отприщи ада”.

Джулиан предизвиква „Ангела на смъртта” на боксов мач, като се надява, побеждавайки го, да намери някакво духовно удовлетворение… но Чанг триумфира. Бясна, Джена иска отмъщение и така започва кърваво пътешествие през предателство и мъст към финална конфронтация и дори възможност за изкупление.

Режисьор на „Only God Forgives” („Само Бог прощава”) е Николас Виндинг Рефн, а в ролите ще видим Райън Гослинг, Кристин Скот-Томас, Том Бърк, Шаджак Бунтанакит и др.

За съжаление, българската премиера отпадна от юли месец, когато е световната – 19 юли 2013, но все още не сме изгубили шансовете си да го видим на кино.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Хора, не знам дали ще ви прозвучи пресилено, но за мен кадрите в този трейлър ми изглеждат сякаш Кубрик ги е снимал 🙂 Начинът на използване на оптиката, композициите, дълбочината в кадъра, адски изпипаната сценография… Рефн със сигурност доста се е вдъхновил. Е ще почакаме, ще изгледаме филма, и ще видим крайния резултат. Отдавна чаках подобен филм и нямам търпение да го гледам.