Има такива моменти – чакаш, надяваш се, а накрая Netflix ти сервират „децко“, което изглежда като правено в началото на века. И в случая не визираме само странно CGI-натите терени, на които се развива действието, и пишман-спец-ефектите, с които авторите на тази поредица вероятно разчитат да смаят публиката си – или поне да съберат достатъчно хиляди гледания, че да оправдаят някак изхарчения бюджет… И ако първият трейлър все пак беше успял да запази известна загадъчност и дори обещание за епичност, благодарение на умел монтаж и тъмни кадри, то в новата реклама на Avatar: The Last Airbender реалността ни удря челно и забравяме за носталгичните спомени от рисуваните приключения на Nickelodeon, с които са израснали няколко поколения дечица преди няколко десетилетия. 

Сериалът на Netflix, по който се работи отдавна, може и да не е толкова трагично, колкото недоразумението на М. Найт Шамалан (него вече не го помним изобщо!), но и няма да е достойна епика, а нещо като Хрониките на Шанара – тъжно-провалено очакване…

Децата-актьори сигурно имат своите чудесни качества, но подозираме, че щяха да се справят много по-добре дори и с тези роли под нечие опитно ръководство. Дори избраните в трейлъра кадри поразяват с неестествени реплики и предизвикват непрестанен face-palm, но пък може приключенията да се окажат интересни за определена възрастова категория зрители – между 5 и 8?! В Avatar: The Last Airbender ги очаква среща с традиции от източните народи, които предават мъдри прозрения от хилядолетни култури. Ще се изкушим да припомним отново синопсиса са сюжета:

Вода. Земя. Огън. Въздух. Четирите нации са живели в хармония, с един Аватар, който опазва мира и владее и четирите елемента. Всичко се променя, когато Огнената нация атакува и изтребва всички номади на Въздуха – първата стъпка на владетелите на Огъня към покоряване на света. В очакване на появата на новото прераждане на Аватара, светът е изгубил всяка надежда.

Подобно на сноп светлина в мрака, копнежът за мир възкръсва когато младият номад на Въздуха Аанг, последният от своя народ, се пробужда и трябва да заеме полагащото му се място като следващия Аватар. Заедно с младите членове на Водното племе на Юга Сока и Катара, Аанг поема на фантастично и изпълнено с опасности пътешествие – целта е да спаси света и да отвърне подобаващо на атаките на Огнения лорд Озаи. Това няма да е лесна задача, защото Принц Зуко е изпратен да залови аватара и неговите приятели. Ще им бъде нужна помощта на много съюзници, за да изпълнят заветната мисия и да възстановят мира между четирите нации…

Въпреки скептицизма, който струи в началото на новината, все още е жива надеждата, че младите актьори ще направят необходимото, за да се превърнат техните герои в чаровни персонажи, впуснали се във фантастични приключения. 

Изпълнителен продуцент и шоурънър е Албърт Ким (сериалите Nikita,Sleepy Hollow), а ролите са разпределени между Гордън Кормиър (Аанг), Киавентийо (Катара), Иън Оусли (Сока), Далас Лиу (принц Зуко), Даниел Дае Ким (лорд Озаи), Елизабет Ю (принцеса Азула), Кен Лунг, Пол Сун-Хюн Лий и др. Изпълнителни продуценти на сериала са още Джабар Рейсани, Дан Лин, Линдзи Либераторе и Майкъл Гой.

Премиерата на осемте подготвяни епизода на Avatar: The Last Airbender е на 22 февруари 2024 година по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *