На малко места в кино индустрията така добре се вижда кръговрата на живота, както в DC супергеройската вселена. Докато Аквамен ще излезе за финален поклон на „старата“ поредица, сякаш почти нарочно в същите дни, заедно с неговите трейлъри, чуваме много за грандиозните планове на Джеймс Гън за началото на неговата нова поредица – Superman: Legacy.

Както си и трябва, Гън първо обяви, че е кастнал самите Кларк Кент и Лоис Лейн за филма, който освен това той твърди, че няма да се забави, заради стачките на сценаристката и актьорската гилдии и ще хване първоначално обявената си премиерна дата през лятото на 2025 г. За да стане това обаче, сега малко по малко започваме да разбираме и кои ще са актьорите, които ще изпълнят света около Супермен и Лоис.

Водещата новина абсолютно е, че страхотният Никълъс Холт (за когото дълго време се говореше, че е кандидат именно за титулярната роля) ще изиграе Лекс Лутър. Това обявление много ни зарадва, защото харесваме Холт, но той вече участва в една супергеройска поредица и ще ни е интересно да го видим в съвсем друго амплоа. Лекс Лутър, разбира се, е един от основните противници на Супермен още от комиксите и сме виждали доста различни негови итерации, но стискаме палци на Холт да внесе собствения си стил в ролята, пък и не се притесняваме, че ще успее да се представи поне над последната версия на Лутър, която видяхме на голям екран.

Кастът освен това вече се оформя до голяма степен с множество актьори, някои от които обаче вероятно ще се появят само в малки роли. Скайлър Гизондо (Booksmart) ще изиграе Джими Олсън, фотографът и приятел на Кларк. Сара Сампайо ще бъде Ийв Тесмахер, която в комиксите е позната основно като поддържащ персонаж, любовен интерес за Лекс Лутър. Мария Габриела де Фария е венецуелска актриса, която ще изиграе Инженера – вероятно основния антагонист на филма. Нейтън Филиън ще се появи като Гай Гарднър, Еди Гатеги ще бъде Мистър Терифик, а Изабела Мърсед ще изиграе Хокгърл. Антъни Кариган (Barry) ще изиграе Рекс Мейсън или Метаморфо – герой, който има способността да се превръща в някои от елементите на човешкото тяло.

Признаваме, че актьорски състав, изграден от комбинация от добре познати актьори и непознати лица, като цяло ни се струва добра идея, вместо постоянно да се тъпче на едно и също място с едни и същи хора. Определено обаче ни е притеснително колко различни герои от сега са набутани в този филм – някои от тях може да са там само за малко, но дали сцените им няма да са от онези, които просто прекъсват филма, за да ни покажат реклама за следващия от вселената – всички помним как Батман и Жената чудо гледаха видео от флашка. Джеймс Гън наистина ни е показал, че може да жонглира успешно с множество герои във филмите си, но все пак се надяваме, че първият приоритет на Superman: Legacy ще бъде да е добър Супермен филм, а не просто начало на поредната комиксова вселена, бързаща да постави основите на множество продължения.

Премиерата на Superman: Legacy е насрочена за 11 юли 2025г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *