В тази година на постоянно намаляващ интерес към „традиционните“ супергеройски филми е сякаш напълно подходящо една от двете големи вселени на комиксовото кино да приключи безславно. И докато DC вселената така и не успя да спечели одобрението на критиката, на което Marvel поне до един момент се радваха, тя определено си имаше фенове, които даваха мило и драго за нея или поне някои от филмите ѝ. Сега обаче, както се казва “not with a bang, but with a whimper”, DC супергеройската вселена поне в сегашния си вид достига края си, ясно е, че вече нищо от нея няма значение и няма да бъде продължавано и все пак те ще изкарат последния си епитаф – Аквамен и изгубеното кралство (Aquaman and the Lost Kingdom).

Артър Къри, още познат като Аквамен, вече е баща и едновременно крал на океана, но когато старият му враг Манта се завръща, подкрепен от мистериозна нова сила, той трябва да се съюзи с обезчестения си брат Орм, за да предпази всичко, на което държи.

Като идея звучи невдъхновено и обикновено, именно като типа супергеройски филм, от каквито публиката не се интересува. Тези стандартни фабули може да работеха в първите 5 години на комиксовото кино, но вече на никого не му пука за тях – аудиторията изисква повече. Добавяме към това и вече пълната яснота, че това ще е последния филм от „старата“ вселена и е ясно защо би ни изненадало публиката да прояви какъвто и да било интерес към филма, дори и героят да беше от малко по-интересните.

И въпреки всички тези уговорки, пак сме удивени на това колко е лош новият трейлър на Аквамен и изгубеното кралство и колко обидно зле изглеждат ефектите с по-малко от месец до премиерата. Вижте го сега:

Изглежда буквално сякаш и студиото се е предало и докато някои недовършени кадри в някои трейлъри са разбираеми, искрено се изненадваме, че не просто Warner Bros и Джеймс Уан не са измислили начин подводните кадри да изглеждат по-нормално, а сякаш половината кадри под водата просто са оставени с недовършени ефекти. Дори няма и да удостояваме с внимание поредния DC злодей, изграден само от CGI, чието лице е просто същото като другите им злодеи. Представяте ли си що за чудо е бил Batgirl, щом Аквамен и изгубеното кралство все пак ще излезе?

Аквамен и изгубеното кралство (Aquaman and the Lost Kingdom)  е режисиран от Джеймс Уан по сценарий на Дейвид Лесли Джонсън-Маккормик (The Conjuring: The Devil Made Me Do It, Orphan). В главните роли са Джейсън Момоа, Патрик Уилсън, Амбър Хърд, Уилем Дефо, Никол Кидман и Яя Абдул Матийн II.

Премиерата е насрочена за 22 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

    1. По-скоро ще си избодат окото и ще го хвърлят….

  1. От трейлърите изглежда този филм ще е с бъди коп вайб! И това ще е голяма промяна спрямо филмите на Дисни/Малвел в последно време, които са съсредоточени около – „Put a chick in it and make it lame and gay“! Ха-ха-ха! Така че, ако Аквамен 2 няма уок простотии, може и да направи доста добър бокс офис. Особено в Щатите, а и филмът излиза преди Коледа!