Всеки път, когато узнаем за включване на Жулиет Бинош в нов проект, изпитваме радост и благодарност, че имаме шанса да живеем в едно време с толкова много талантливи творци. Бинош добавя изключителна грация, мека дълбочина, красота, финес и естественост към всеки образ, създаден от нея. А тук обръщаме внимание на факта, че след „Let The Sunshine In“ от 2017 и „High Life“ от 2018 година, актрисата ще работи отново с Клер Дени по техния нов проект, озаглавен „Radioscopie“.

Според FranceCulture историята ще пренесе зрителите в света на радиото във Франция, като част от снимките ще бъдат реализирани в прочутата „главна квартира“ на Radio France – „Maison de la Radio in Paris“ (Домът на радиото в Париж). Заглавието на филма всъщност е „заето“ от името на ежедневна програма, появила се в ефир за първи път през 1968 година. Ето какво споделя Дени за вдъхновението да работи по тази идея:

В радиото има различни тишини, дишане, дори колебания. Понякога отговорите на зададените въпроси не се появяват незабавно, нужно е да ги потърсиш дълбоко вътре в себе си. По радиото може да чуеш как хората мислят.

Според информацията, споделена от Deadline, пандемичните световни усложнения са забавили филма на Дени с Робърт Патинсън и Маргарет Куоли „The Stars at Noon“, за който А24 вече притежават правата за северна Америка, но снимките все още не са се състояли – затова режисьорката предпочита в момента да фокусира вниманието си върху радио-сюжета.

Партньор на Жулиет Бинош в „Radioscopie“ се очаква да бъде Венсан Линдон („Friday Night“, „Bastards“), а също така е много вероятно британската група The Tindersticks да бъдат автори на музиката към филма – в духа на традиционно приятелските им отношения с Клер Дени.

Ще следим за новини и ъпдейти по темата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *