Една изненадваща новина от изминалата вечер. След като успешно възродиха франчайза с Писък и Писък 6 (който се оказа и един от най-касовите в поредицата), Мат Бетинели-Олпин и Тайлър Жилет от творческия екип Radio Silence се оттеглят от режисьорския стол на подготвяния Писък 7. Мястото на дуото ще бъде заето от Кристофър Ландън, познат на широката публика като сценарист на няколко филма от поредицата Паранормална активност и като режисьор на успешните жанрови упражнения за тийнейджъри Честита смърт и Откачалка.

Ако трябва да сме честни, не изпитваме някакви кой знае какви силни чувства към тази рокада, но като цяло сме разочаровани. Въпреки, че шестият филм не ни допадна (за разлика от петия), сме големи фенове на франчайза Писък и смятаме, че като режисьори Олпин и Жилет имат качества и са доста подходящи за поредицата. От друга страна, не можем да кажем същото за Кристофър Ландън,чиито филми (които уж интересно смесват жанрови тропи) са инфантилни и за нас са чудесна илюстрация на всичко, което не е наред със съвременните хоръри. Разбира се, възможно е това да е резултат от профила на Blumhous и щом Ландън излезе от сянката им да ни предложи нещо наистина стойностно, но сме скептични.

Официални причини за напускането на Олпин и Жилет не се посочват, но се спекулира, че те са сериозно ангажирани с реализирането на наскоро обявения им проект от чудовищната вселен на Universal. Предполага се, че това ще бъде Dracula’s Daughter, който ще разказва за група безполезни похитители, които отвличат няколко младежи, сред които е и (каква изненада) дъщерята на Дракула. В главната роля ще влезе звездата от последните два „Писъка“ Мелиса Берера, а компания ще и правят Дан Стивънс, Катрин Нютън и наскоро починалият Ангъс Клауд (Еуфория).

На този етап нямам какво да коментираме. Ще следим развитието и на двата проекта и ще стискаме палци (без да имаме каквито и да е очаквания) за някакви прилични крайни резултати.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *