Дуото Мат Бетинели-Олпин и Тайлър Жилет, познати под псевдонима Radio Silence, в момента са на върха на славата си благодарение на двете продължения на Писък, които счупиха по няколко рекорда в различни категории, не само в собствената си поредица. Поради тази причина едва ли ще е голяма изненада за повечето хора, че те получават все повече и повече внимание от големите студиа, с ясната надежда да вдъхнат живот и на други покрити с прах и забравени от времето франчайзи.

Оказва се, че Universal вече са били ангажирали дуото още след успеха на петия Писък, но след като Paramount одобряват шести филм от поредицата, плановете е трябвало да се пренаредят. Все пак е време двамата да насочат вниманието си към някои от най-популярните чудовища в поп културата ни, собственост на Universal.

След трагичния крах на така наречената Dark Universe, която трябваше да бъде начало и дом на създания като Мумията, Дракула, чудовището на Франкенщайн, Невидимия човек, създанието от Черната лагуна и Човека-вълк, студиото избра по-скромен и сравнително успешен подход. След задоволителните боксофис резултати на Невидимия на Лий Уанел и очакваните сходни такива на току-що дебютиралия Ренфийлд на Крис Маккей с Никълъс Кейдж като Дракула, Radio Silence ще оглавят появата на още някое от любимите чудовища на голям екран.

На този етап не е ясно с какво ще ни изненада дуото, но вече знаем, че Клои Жао се е заела с нов прочит на Дракула, а също така се подготвят филми за Франкенщайн и Човека-вълк. Може би те са избрани за някои от тях, а може и да са подходили към нещо коренно различно. Смятаме, че за момента можем да изключим Мумията, защото разочарованието от 2017 година с Том Круз е още прясно в съзнанието на мнозина и това ще отблъсне голяма част от публиката.

Припомняме ви, че Мат Бетинели-Олпин и Тайлър Жилет имат множество кратки филмчета зад гърба си, но първата им по-забележима проява е в антологията V/H/S, а малко по-късно и Southbound. Вниманието на критиката и публиката обаче привличат със своя втори пълнометражен опит, прекрасната хорър комедия Ready or Not.

Новият филм ще бъде и тяхната трета съвместна продукция с Project X Entertainment, с които те работят и над двата филма от поредицата Писък. Сценарист се очаква да бъде Стивън Шийлдс, който пък е помагал на Лий Кронин по неговия дебют A Hole in the Ground. Ще следим бъдещото развитие с интерес.

Update: В периода между написване на новината и публикуването ѝ, Deadline разкриха, че във все още неуточнена роля в проекта ще се включи Мелиса Барера, която е основният протагонист в последните два Писък филма, режисирани от  Олпин и Жилет. Все още обаче няма информация за сюжета или кое точно ще бъде чудовището.  

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

    1. Браво, много си умен… ще е еди кво си, но може да е нещо друго. Това нещо друго включва всичко останало…

    2. Не съм дописал, че Мумията, Дракула, Франкенщайн, Невидимия човек отпадат. За тях не вярвам да е филма, тъй като имат достатъчно адаптации.