Буквално след дни започва тазгодишното издание на най-авторитетния филмов фестивал в света – Кан и освен богатата програма с готови творби, специалистите ще имат възможност да обсъждат и предстоящи проекти на гигантския пазар – като Shell на Макс Мингела („секси психологически трилър“ с Кейт Хъдсън и Елизабет Мос), Andorra да Джузепе Капотонди („романтичен трилър с любовен триъгълник“, продуциран от Джеймс Айвъри, с участието на Боби Канавале и Елизабет Дебики), нов бъдещ филм на Гай Ричи и какво ли още не. Deadline сподели наскоро, че и Себастиан Лелио ще представи на пазара своя нов проект Voyagers, посветен на легендарния Карл Сейгън и неговата партньорка Ан Друян.


Няколко са вдъхновяващите акценти в този бъдещ филм – Карл Сейгън е сред учените, които влагат сериозни усилия и десетилетия труд за популяризиране на астробиологията, той предлага идеята за търсене на извънземен разум и участва активно в програмата „Вояджър“ за изследване на външните планети гиганти в Слънчевата система. Да бъде представена неговата история пред съвременните млади поколения би било чудесно и изключително интересно. Изборът на актьор за главината роля също е обнадеждаващ – Андрю Гарфийлд е доказал през годините, че може да се справя с всякакви предизвикателства (дори се научи да пее за Tick Tick Boom) и сме сигурни, че и този път ще удиви всички с изпълнението си. За ролята на съпругата на Сейгън Ан Друян – писателка, продуцент и режисьор на документални програми, популяризатор на науката, притежателка на награди „Еми“ и „Пийбоди“, екипът на проекта е избрал актрисата Дейзи Едгар-Джоунс. Тя и Гарфийлд имат опит заедно пред камерата – участват в сериала Under the Banner of Heaven на Hulu.

Действието във Voyagers се развива в края на 70-те години на ХХ век, когато екипът на NASA подготвя изстрелването на космическите апарати „Войаджър“. Сейгън подготвя първите физически послания, които за изпратени в космоса, включително „Златната плоча“, която носи универсални звуци и образи, представящи живота на планетата Земя, които хипотетично биха могли да бъдат регистрирани и разбрани от представители на извънземни цивилизации, ако бъдат намерени от тях. В разгара на тази подготовка Сейгън открива отново любовта и  през 80-те години на ХХ век, заедно с Ан Друян, създават прочутата телевизионна поредица Космос за PBS.

Автори на сценария на този проект са Себастиан Лелио и Джесика Голдбърг, като самата Друян съдейства за интервюта с хора, които са работили по проекта за създаването на „Златната плоча“. FilmNation отговаря за пласирането на Voyagers на пазара в Кан, като Бен Браунинг е продуцент от страна на FilmNation Entertainment, заедно с Линда Обст и самата Друян. Ще очакваме още новини за този изключително интересен проект.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *