Понеже сме признати фенове на жанровото кино, особено фентъзито и научната фантастика, се разбихме от кеф, когато разбрахме, че страхотният Понг Джун-Хо е решил да направи нов филм именно в тази посока. Сега получаваме много сладко-горчива новина – първи кадри от филма, но пък обявление, че има да чакаме още почти година и половина.

Заглавието на новия проект на корейския майстор е Mickey17 и е адаптация на публикувания по-рано тази година роман на Едуард Аштън Mickey7. Както подозирахме и от началото обаче, имайки предвид предишните адаптации, които Понг Джун-Хо е правил, това няма да е директна екранизация на романа – личи си от самото заглавие.

Припомняме, че историята се върти около Мики, който е един от „Заменимите“ – робот, част от човешка космическа експедиция, който е изпращан да върши най-опасните и дори самоубийствени задачи, защото тялото му може да бъде регенерирано с повечето си спомени. Първият кратичък тийзър, който можете да видите по-долу, вероятно показва именно инкубационната капсула, в която Мики се регенерира.

Сравненията със страхотния Moon на Дънкан Джоунс са неизбежни и вече сме ги споменавали. Тук обаче имаме повече от страхотен актьорски екип, в лицето на Тони Колет, Марк Ръфало и Наоми Аки, който ще подкрепя Робърт Патинсън в главната роля, което веднага ни подсказва, че ще има повече персонажи, отколкото в Moon. Да не говорим пък, че вече публиката знае, че Мики е робот, и това прави завръзката на сюжета съвсем различна и съответно подхода към историята и проблемите на героя очакваме да бъде различен.

Съвсем неизненадващо, визията на този минималистичен тийзър е страхотна. Все пак дори и да не знаехме прекрасната досегашна филмография на Понг Джун-Хо, той щеше да ни впечатли с избрания си екип, целият гъмжащ от награждавани артисти. Той се събира отново с номинираният за „Оскар“ оператор Дариус Конджи и дизайнерката на костюми Катрин Джордж, работили заедно по Okja. Монтажистът му Джин-мо Янг и композиторът Джей-ил Юнг пък отново ще работят заедно след съвместната си работа по Parasite. Продукцията ще бъде съблюдавана от компанията на Брад Пит Plan B.

Режисиран и адаптиран от Понг Джун-хо, Mickey17 е насрочен за дебют на 29 март 2024 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *