"The Guard” - Брендън Глийсън се забавлява

The Guard” с Брендън Глийсън и Дон Чийдъл е поредната леко криминална, силно ирландска комедия, с вероятно не особено оригинална история, но определено яки образи.

Каквато и де е, на нас ни звучи добре, а и трейлърите никак не са лоши, затова решихме, че е крайно време да ви ги представим – британският излезе още преди няколко седмици, но американският е съвсем нов.

Обикновено представяме първо трейлърите, а после официалния синопсис, но при толкова силни акценти, може би ще имате нужда от малко помощ, затова този път малко променяме подредбата.

The Guard” е историята на нетипично ирландско ченге, което живее в малко, но не особено спокойно градче. Сержант Бойл, който има доста опърничав характер, е принуден да работи с агент на ФБР – при това чернокож агент на ФБР – който разследва международна банда наркотрафиканти.

http://www.youtube.com/watch?v=nRsMLuCP8a0

Американският трейлър ни се струва малко по-скучен, но в комбинация с британския, „The Guard” изглежда доста симпатично филмче. Пък и ще гледаме почти всичко, стига в него да участват Брендън Глийсън, Марк Стронг и Лиъм Кънингам. И няма нужда който и да било да се извинява за каквото и да било – то си е част от културата им. Дон Чийдъл ще го преживеем някак, най-вече защото първите ревюта на филма (премиерата му беше на фестивала в Сънденс тази година) обещават страхотна химия между него и Глийсън. Дано успеем да я видим тази химия на някой фест.

The Guard”  е написан и режисиран от Джон Майкъл Макдона, брат на Мартин Макдона, чийто дебют беше любимият ни „В Брюж” (всъщност и двамата имат по една късометражка преди това, но тази на Мартин спечели „Оскар”). „The Guard”  вероятно няма да влезе в класацията ни за най-добри филми на десетилетието, но дори и да е наполовина толкова добър, пак ще е един от най-приятните европейски филми на годината. Това, което леко ни смущава във филмографията на Джон Майкъл, е сценарият на „Нед Кели”, но сме готови да му го простим.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Да, всъщност наистина е доста свеж филм и е пълен с големи изроди!!! Добре се позабавлявах 😛

  2. Супер е! И аз се забавлявах яко! 🙂 Глийсън е жесток, цялата зала го аплодира като му излезе името накрая. )