Психологическият трилър е сред любимите ни жанрове и винаги дебнем за по-нискобюджетни нови представители, защото от там излизат най-добрите произведения. Ниският до среден бюджет позволява (или принуждава) създателите да подхождат креативно към изграждането на напрежение, да използват сценария и актьорите си, а не ефекти, заради което имаме надежда, че и филма, за който ще говорим днес, може да ни изненада приятно.

Става дума за The Tutor, разказващ за опитен частен учител, който често преподава на децата на богаташки семейства. Сега, когато приятелката му е бременна, той получава неустоимо предложение да започне да дава уроци за цели 2500 долара на ден. Бързо обаче става ясно, че синът, на когото преподава, е не просто странен по характерния за повечето богаташки деца начин, а по много по-стряскащ и опасен – той се обсебва от учителя, започва да го следи и да се появява на всички места, на които той е с приятелката си.

Вижте трейлъра сега:

Докато завръзката на The Tutor е доста типична за трилър, смятаме, че има няколко елемента, които, ако са оползотворени добре, могат да бъдат много обещаващи. На първо място поставяме Ноа Шнап и Гарет Хедлънд в главните роли. Шнап е едно от децата, познати от Stranger Things, които ни впечатляват с ролите си откакто поотраснаха. Хедлънд пък ни е познат отдавна и обикновено го харесваме навсякъде – от TRON: Заветът до Mudbound.

Очакванията си възлагаме и върху различните теми, които могат да се разгледат в тази рамка на трилъра. От една страна обсесията и често нездравия интерес, който тийнейджърите развиват към привлекателните си млади учители. От друга страна, изолацията и привилегията на децата, израснали с големи възможности, поставени срещу по-нископлатените им служители. Стига поне някоя от тези теми да бъде разгледана по-дълбоко, а да не е просто жанрово упражнение, което няма какво да каже, смятаме, че ще си изкараме добре с този филм.

The Tutor е написан от Райън Кинг, за когото това е дебют, а режисурата е на Джордан Рос (Thumper). В главните роли са Гарет Хедлънд, Ноа Шнап и Виктория Джъстис.

Премиерата е насрочена за 24 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *