Брайън Сингър се качва на Наутилус

Честно казано, не сме сигурни какво да мислим за този проект, но се чувстваме длъжни да го отразим: следващият филм на Брайън Сингър ще е екранизация на „20 000 левги под водата” („20,000 Leagues Under The Sea”) на Жул Верн. Режисьорът държи да знаем, че не е заразял безкрайно успешните си мутанти и ще се завърне към вселената на „Х-мен” след предстоящия „Apocalypse”, но междувременно подготвя „епично и емоционално приключение”. Ето оригиналния пост, който Сингър пусна в петък, по случай 50-годишнината си. Честито.

Едва ли има нужда да го казваме, но категорично предпочитахме да видим версията на Дейвид Финчър. За съжаление, неговият проект в Dinsey няма да го бъде и явно Брайън Сингър е решил, че е подходящ момент да започне работа по своята версия. Няма да крием, че винаги сме харесвали Сингър и въпреки че не е най-любимият ни режисьор, единственият му филм, който наистина никак не ни допада, дори и малко, е „Джак, убиецът на великани”.

Но както вече стана дума, Сингър не е Финчър. Също така, подозираме, че неговата версия ще е значително по-типична за подобни екранизации, но няма смисъл да сравняваме двата проекта – единият е още на ниво сценарий, а другият вече се е разпаднал.

Да допълним какво още знаем за новия „20 000 левги под водата”, което не е никак много и се вижда от горната снимка – идеята е на Сингър, а автори на сценария са Дан Стъдни (един от работилите по „Джак, убиецът на великани”) и Рик Соделет, който – доколкото разбираме – е координатор на каскади и изключително успешен „fight director”. Което със сигурност не значи, че сценарият задължително е слаб или от него не може да се получи интересно приключение. Но трябва да признаем, че на този етап очакванията ни не са никак високи. Ще ви държим в течение с развитието на проекта.

20 000 левги под водата” („20,000 Leagues Under The Sea”)

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

76 Comments

  1. капитан Немо ми беше любим герой като дете, ама сега не съм сигурен , колко ми се гледат приключенията му.
    Обаче ако Сингър вложи страстта си от ексмените, а не от Супермен и Джак, ще се получи приличен приключенски филм

  2. Удивително е колко безинтересен стана тоя режисьор, a започна толкова обещаващо.

    PS В ръцете на Дейвид Финчър тоя проект можеше да се превърне в нещо наистина специално.

  3. не му знам биото, но като го гледам как изглежда сега, ми е чудно кво лапе е бил по времето на „Обичайните заподозрени“

  4. Напълно е възможно да го е преебал, поне дизайнерски засега нещата определено не изглеждат окей.

  5. хахахахха, ти си баси сексуално нетолерантния тип.
    Имах предвид, не че ще подреди фън шуй гробницата на Апокалипс, ами че заради някакъв гей скандал, за малко да не режисира филма. А шегата на страна, може да е изчерпал се педал, ама екс вселената дължи всичко на него, а защо не и комикбук жанра като цяло

  6. След неутолим „спор“ с Богое, публично заклеймявам Дринов, че не използва „Капитан Немо“ – тъпото решение на някогашните книгоиздатели да озаглавят на български романа на Жул Верн 😀

    Но, ако и вие имате нетърпимост към „преводи“ от този сорт и искате да сложите край на комунизма в литературата (и културата въобще), моля, подкрепете този пост с Like, Share, Comment!

  7. Що бе Сингър и педал и не- си е супер режисьор с доста нестандартен визуален поглед. А и последния му X-Man си беше шедьовър каквото и да приказвате…Уникални моменти и невероятна кинематография. Реално всеки знае, че с каквото се захване се очаква доста нестандартен поглед на идеята, която ще разкаже. Така, че не мисля да го подценявам. Сравненията ви с Финчер са неоснователни, защото първо, Защото Финчер от пълният му провал с Alien3/от който се отрече да има нещо общо с проекта/ до сега не се е проявил в нито един високобюджетен филм и блокбъстър. Да не говорим, че си снима негови си абсюрдни историики /Zodiac,The Social Network,The Girl with the Dragon Tattoo,Gone Girl/ от които последния е пълна боза, но нали е сниман от Великия Финчер, та трябва да е шедьовър – не -напротив пълна боза, както и повечето от изброените. Финчер има 3 филма за мен – Se7en,The Game,Fight Club.
    А реално Сингър е доста по голям визионер и перфекционалист стига студията да не му се бъркат в работата. Да не говорим за невероятният ву TV хит – House M.D.

  8. Гранде Елфе, пак се паказваш като гранде невежа – първото издание на романа е отпреди комунизма (точното му заглавие е „Капитан Немо или 20 000 левги под море“, но при следващите издания подзаглавието пада и се запазва само наложилото се вече „Капитан Немо“). Ако зависи от мен, романът ще се преведе изцяло наново и ще се издаде с оригиналното заглавие, но не зависи, така че ако трябва да се изписва по някакъв начин на български език, то трябва да е с преводното заглавие (даже сега излиза поредно преиздание с изцяло ново художествено оформление).

    Спорът не е какво ни харесва, а какво е правилното – ако ще се спазват наложените имена, правилното е „Капитан Немо“, не „20 000 левги под водата“.

  9. @Exgenesis
    Така е! Кинематографията на последния „Х-мен“ е над всичко, което Финчър е правил! Ужасно надценен режисьор е това – боза след бозата вади! Не разбирам защо го хвалят хората.

  10. Ахахаха, най-накрая и малкия да започне да троли открито! 😀

  11. @Дринов
    Що си кривиш душата , като е на ниво над това, което е направил в последните си ленти Финчър. Не че не е майстор, но реално с тия фаболи от по 3 ч филм и то на такива теми просто си е пълна загуба на талант. А защо тогава се отказа да направи до сега нещо блокбъстърско с повечко бюджет от 200 мил. например. Дали защото от студията не му дават просто да изхарчи толкова кинти ми се струва май. Нещо му нямат доверие. А като погледне човек и че хич не е силен в писането и идейте…Жалко, че ползва едни от най-добрите оператори на нашето време. Като погледнеш само последния му колко струва -X-Men: Days of Future Past – на Сингър 200 мил. нещо да ти говори…? Отделно на всичко е собствена идея и сценарии.
    Не че не съм фен на Финчър, но това е реалността. Надявам се някой ден и на него да му гласуват малко повечко доверия и да му стиска да направи някой ненормална фантастика и сигурно ще е нещо невероятно, но дотогава си остана лично за мен един от средните в бранша.А имаше възможност да е от големите. Това че прави филмчета от заплетени историйки от по 3 ч. едва ли е достатъчно да си Голям мисля.

  12. А защо не поговорим за шедьовъра „Джак убиецът на великани“?

    Не, направо получавам спазми, когато някой прави такива сравнения. Финчър и Сингър? Сериозно ли?

  13. Прилича си с индиеца на „Шесто чувство“, невероятен старт и после шитня. Нищо от Сингър не харесвам след „Обичайните заподозрени“.

  14. Нещо май не е ясно – Финчър е гениален и в това няма спор, но защо плюете също толкова добър Сингър.Реално киното е за това да ни представя психологическо, интелектуално и най-вече ВИЗУАЛНО удоволствие. До сега Сингър води в тези категории. Не мислиш ли?
    Добре де, защо именно Финчър се отказа от този проект? Мисля че тук някъде вие писахте причините.Ето вие сте ги написали:

    „Първо е дългоочакваният и безумно скъп „20,000 Leagues Under The Sea”, който ужким беше само отложен, но сега се оказва, че – поне за Финчър – е приключен и напълно изоставен от месеци, което трябва да признаем, не е огромна изненада за никого. Според последната информация проблемите са дошли не само от нежеланието на „Disney” да дадат (за пореден път през последните няколко години) 200 млн. долара за филм, който спокойно може да последва „John Carter” и „The Lone Ranger” като огромен финансов провал, но и от сложния кастинг. Финчър искаше Брад Пит, което не се получи, след това Мат Деймън и Даниъл Крейг отказали да се преместят в Австралия за минимум 140 дена, после режисьорът се замислил за Чанинг Тейтъм (Финчър е приятел със Стивън Содърбърг, сигурно това е имало нещо общо), но пък студиото не сметнало, че Тейтъм е достатъчно голямо име, поне на този етап. Тяхното предложение в отговор било Крис Хемсуърт, но Финчър или не го е сметнал за подходящ, или просто е преценил, че е време да изостави проекта.“

    Хахаха от което ЯВНО проличава, че Dysney няма доверие на Великия и Уникален режисьор Финчър и не искат да му дадат кинтите. От което излизам прав от предния ми пост и предположение, прие което дори не бях чел тази ваша новина тук от преди. Хахах а сега колко ли ще поверят на създателя на “Джак убиецът на великани” да си заснеме поредното 200 милионно филмче. Така че моля пазете си личните пристрастия за себе си относно кой колко е велик и талантлив от режисьорите. Грешна манипулация на неграмотната филмово публика тук.

    п.п. Само за инфо, но само приходите на последния X-men е изкарал повече кинти от всичките заснети на финчер до сега – Worldwide: $748,121,534

  15. Сатире, кажи ми че това си ти!? Възможно ли е да сте двама?

    Exgenesis, ще се напъна само сега, в едно изречение да ти кажа, защо Финчър не снима филми от по 200 млн.. Защото той иска пълна творческа свобода, ама ПЪЛНА, а когато се дават 200 млн. студията обичат да се бъркат и да дават бележки и той просто им казва да си гледат работата. Те от своя страна си взимат хора като Сингър, на когото могат да му се бъркат.

  16. Съжалявам че се налага отново аз да пиша, но се нервя яко на псевдо кино разбирачи тук пишещи пълни глупости.
    Само едно искам да вметна – за мен също Финчер е уникален режисьор и един от невероятните му ленти е The Curious Case of Benjamin Button , а не от всеки прехвалените и повтарящи като мантра филми /Se7en,The Game,Fight Club/

    Едно то най-уникалните му качества е да умее да не изпуска основната нишка в така заплетените си фабули на разказа.Наистина са единици от режисьорите способни на това и затова е наистина много добър майстор на разказа. Уникален подход. А това е уникален филм!

    п.п Така оплютия негов Alien3 е реално най-мрачният от всички серии до сега, но именно там за жалост не се справя с очакван голям проект. Проблемите по този проблемен проект са много и най вече от към сценарий и натиск от студиото.

  17. Кой е Сатир?

    По твоята логика и на големия Ридли Скот му се бъркат и той прави само бози май. А му поверяват бюджети за 200 мил. А са много такива способни режисьори, на които поверяват такива суми, но явно имат яки топки и се справят.

  18. Аз също се кефя на Сингър – фактически от него тръгна златната ера на комиксовия филм. „Х2“ е прекрасен и лично за мен един от най-добрите комиксови филми. „Обичайните заподозрени“ няма какво да го коментираме – шедьовър. Единственият му истински провал е „Джак“. Сингър определено е талантлив и стабилен режисьор, но просто не е „ексешпънъл“, какъвто е Финчър. Това, че не снима бклобастъри, абсолютно нищо не означава.

  19. Ами, не много, но все пак му се бъркат – мога да ти дам цитати, където говори за компромиси, които е правил в името на хората, които си дават парите.

  20. @Дринов
    Сам знаеш, че това в Холивуд да имаш ПЪЛНАТА творческа свобода е относително, но щом вярваш в неговата /на Финчър/ евала. И той е пълен продукт на цялата тази комерсиална индустрия и той знае, че по-добре да прави това, в което най-го бива – да разказва заплетени психоделични ноир филмови историйки и да страни от големите скъпи продукции, защото сам си знае, че няма да се справи. Аре да видим дали ще му поверят в близките години лента струваща 200мил. Но едва ли! Колкото и да е гениален режисьор просто не му стиска и няма да се справи с такива големи продукции. Той си остава режисьор нисък клас въпреки голямата ми лично уважение към това, което прави.

  21. Само да те попитам, без да се заяждам, това ли е ултимативния критерий за качествата на един режисьор, дали е (и дали „му стиска“ да) снимал филм с голям бюджет?

  22. Малко всичкото това става като чат, но се радвам , че има разумни и разбиращи киното/@Дринов/, с които човек може да поспори…
    Понеже темата е за Сингър, та като сме почнали нека да анализираме неговото творчество. Да така е – той е човекът направил най-реално изглеждащите комикси, така че да са смилаеми и едновременно с това оригинални и въвежда уникална визия, която единствено в такъв тип филми може да се развихри. И той го прави по невероятен начин.Само като погледне човек последния X-men и остава без дъх от сцената с Quicksilver. И не само това. Сингър е в пълния смисъл отличник – не само режисьор, но и сценарист и идеолог на всичко това което прави и в този смисъл едва ли има някой от което и да е студио да може и успее да му се бърка при положение че всичко е в неговата глава.Просто хората му имат доверие и му поверяват пари да заснеме това което иска и е създал. Да не говорим, че той е достатъчно голям и независим в Холивуд, за да може и сам да финансира проектите си като продуцент, както е на почти всичките си проекти. Само да погледнем последния негов X-men- пълен успех – навсякъде с голям рейтинг 8.1 и от финансова – 700 мил. печалба. Каво му трябва повече на един режисьр 🙂

  23. Не разбира се. Това не е никакъв критерий за да си добър и талантлив режисьор и Финчър е безсъмнено такъв. Не ме разбира криво. Както казах и преди – за мен е гениален, НО все пак в този бранш трябва доста да се потрудиш за да успее човек да се докаже на Големите в тази индустрия и да може да успява да ги убеждава да му поверяват инвестициите си в това което имаш да кажеш с всеки следващ проект. А едно от важните неща / да не кажа най-важното/ е да успееш да си докажеш таланта, че да дойде време, в което дори и да решиш да снимаш лайното си, да нямаш пречка те да те финансират за това. А отделен въпрос е, че малцина режисьри им стиска да се захващат с големи и скъпи проекти, защото това си е една трудно управление на огромен брой екипи и хора и всичкото това е голям труд и отговорност. Сещам се за поне двама, които нямат ни най-малък проблум с това – Джеймс Камерън и Ридли Скот – това са режисьори-колоси, които нямат проблем с такива проекти мисля.

  24. Сещам се за един много добър режисьор Гилерво делТоро, който се справи с проект от такъв огромен мащаб – Огнения пръстен и навсякъде бе приет добре, но ето в момента изпитва големи затруднения именно от намирането на финансиране на 2-та част, а неминуемо той има силите да го заснеме и да бъде още по-добър. Явно не е достатъчно убедителен в таланта си.

  25. Сори за комбото, но със закъснение видях, че според Ридик съм „сексуално нетолерантния тип“ – чакай, стой, секунда. 😀 Това, че Сингър е гей няма отношение към качеството на филмите му, още по-малко e причина за смотания дизайн на Апокалипсис. Просто напоследък нищо, свързано с тоя режисьор, не ме дърви както едно време. (Oh, wait!)

    PS Exgenesis oпределено е на нивото на Сатъра.

  26. За мен няма никво значение, печалбата на даден проект, тя не е гаранция за качеството му.
    Х-мен, подобни марвелски и комиксови идеи, не могат стъпят на малкия пръст на „Боен клуб“ или „Обичайните заподозрени“.

  27. Узо@
    добре че се намеси.
    и на мен ми замириса на Сатър, ама си трая в техния разговор на високо равнище, с който само развалиха гей темата.
    Иначе скоро имаше пак снимка на Апоалипс, в която по-мязаше на себе си.

  28. Бях дал обет да не пиша тук, НО понеже се говори по мой адрес…нека и аз да изкажа мнение…
    @Exgenesis
    Реално и двамата режисьори са от елита на реализация и оригиналност. Не крия личните си симпатии по Финчър и неговата изпипана до педантичност визия и идеи, но реално те са режисьори от различен тип.Сингър е наистина гениален и то се вижда още на младини с ненадминатия „Обичайните заподозряни“ като съспенз, както и най-добрият шизофренен Финчеров – Боен клуб. И двата са на високо ниво, но реално като се погледне на всеки един развитието във времето и техните проекти, то наистина @Exgenesis е прав с доста по-добрата ориентация, като печеливша стратегия на Сингър. Не само от към визия и доходоносност, но и като творец. Сингър е продуцент-режисьор-сценарист и то на доста печеливши TV и филмови поредици.Реално Той е доста по-продуктивен и силен както в свободата на проектите си така и финансово независим. А това го прави доста по-свободен в избора си на всеки следващ проект независимо колко скъп ще е той. И именно затова лапва този неуспешен Финчеров проект, който не успя да убеди студията да повярват в него и финансират.
    +1 за Сингър реално. А и не мисля, че ще се провали с него. Достатъчно голям е и на идеи и на визия за да го направи. Мога да се обзаложа, че наистина ще го пипне и визуално и доходоносно. Да наистина студията залагат на такива режисьори, но не от към това, че могат да ги упръвляват, а затова, че ще им донесат сигурни печалби, както на тях, така и на студията. Финчер си е донкихотовец и такъв ще си остане – беден независим творец – и единствено от тази недоверчивост от страна на студията можем само ние зрителите да губим. Защото е гениален, но едва ли ще има възможност да ни го покаже в нещо голямо.
    Поздрави на екипа и Дринов

  29. @Satyr73
    Квото и да пишеш си аргументиран, дори и понякога да не си в правилната посока (строго индивидуално), евалата правя на такива типстъри.

  30. Радвам се, че въпреки разгорещения спор, нещата остават в рамките на добрия тон. 🙂

  31. Извинявам се за оф-топика :), но честит празник (първо) и второ, дайте коментар за Еми-тата (нямам предвид т. нар. певици Емилия и Еми Стамболова) 🙂

  32. Ахахах. Ами, доста скучно. Не ми пукаше особено. Гейм аф троунс винаги е сигурен избор, макар и не винаги да е обективно най-добрият. Радвам се за Франсис Макдорманд и трябва най-накрая да гледам Olive Kitteridge

  33. Хахах не знам сега кой убедихме и в какво 🙂 с всичките тези коментари…но да се върнем на педалската тема 🙂

    „Сингър е евреин, той е бисексуален, женен и споделя в много интервюта, че израстването му сред малцинства силно е повлияло и филмите му. Брайън Сингър е болен от дислексия, но успява да чете кратки текстове.“

    Кой ли му чете и пише сценариите хахахах

  34. Той е подставено лице на гей и на еврейската мафии. Нищо чудно, че филмите му са успешни – други хора му вършат цялата работа, а след това го бутат. 🙂

  35. @Всички по горе

    Бла-бля-бля… Изчетох един тон глупости. Кави са тези „сравнения“ между Финчър и Сингър? И двамата снимат коренно различни типове филми, так че не могат да се правят сравнения.
    И двамата са изключително добри и надарени режисьори, които са доказали пред света какво могат да направят. Точка. И двамата са доста надарени, интересни и нестандарни творци, които мога да направят стархотни неща с един филм, стига както е казал г-н Хичкок, че един филм да се получи добър му трябва добър, добър, добър сценарий.

    Колкото до това да ги сравнявате с велики режисьори като Хичкок, Скорсезе, Кубрик, Спилбърг.. е направо смехотворно…. Да много са добри и двамата, но не чак толкова.

    Така че айде спрете с глупсотите.

    П.С. О понеже засегнахте гей-темата, само да вметна, че всички писали дотук са МЕГА ГЕЙОВЕ… 😉

  36. Разликата между Финчър и Сингър е, че първият има нужния потенциал и интелигентност да се нареди по някое време до Хичкок, Скорсезе, Кубрик и Спилбърг и вече е оставил сериозна следа в историята на киното, докато втория ще си остане на това средняшко ниво 😉

  37. Може всичко да е Сингър, но не и режисьор, който може да бъде подценяван в каквото и да е. След като се изчерпи и му писне да прави тези комикси /които реално прави доста по-добре от всички досега правили такива в съвремието/ и се захване със сериозен проект ще се убедим всички в какво е способен. Той никога не е харесвал комиксите и сам го е казвал това. И реално още с неговия подценен „Супермен се завръща“ въвежда реалистичността в такъв тип филми, подход, който по-късно всички почват да копират /Нолан-Снайдер/. Финчър си е Финчър – съспенз и пак съспенз. Но ако понамали времетраенето на лентите си ще стане още по гледаем. Като че не му стига рамките на един филм за да разкаже това което иска 🙂

  38. Една лека забележка – няма как Нолан да копира подхода на „Супермен се завръща“, защото „Batman Begins“ излиза 2005 година, а „Супермен се завръща“ излиза 2006 година 😀

    Иначе, и аз мисля, че този спор е леко безсмислен – Сингър си е Сингър, Финчър си е Финчър, и двамата са много добри в това, което правят.

  39. Exgenesis@
    само дето Сингър е мега фен на Супер мен, не знам къде е казвал, че не е комикс фен.
    А относно качествата на „Супермен се завръща“ ….. мех, аз който харесвам всичко, не мога да го трая. И причината не е в непоносимостта ми към героя, „Човек от стомана“ ми хареса доста, просто неговия супермен е скучен

  40. @Ридик
    Turned down the chance to direct “X-Men“ three times because he believed that comic books were unintelligent. He changed his mind after reading some of the comics and watching the animated series.

    @TTT
    Реално Нолановия „Batman Begins” не е никак на нивото на последвалите и именно в него има доста повече фантастични и близки до комиксите елементи. Докато в Черния рицар и после маняшкият The Dark Knight Rises комиксовите елементи са сведени до минимум и ако човек не знае че гледа BATMAN никога не би предположил че това е по комикс. Плътните и реалистични образи са именно в последвалите 2 филма.

  41. Не ми се влиза в спор, но относно това за фантастиката в Batman Begins и че не бил на нивото на другите (на TDK може би наистина не е, но те са малко комиксовите филми, които са)… според мен си от малкото, които смятат така, включително ако излезем от чисто форумните спорове и навлезем в света на професионалната критика. Все пак уважавам мнението ти.

    И не усещаш ли, че още малко и ще изкараш, че самият Сингър може да лети и е извънземно от планетата Криптон 🙂 Добър режисьор е, ама чак пък такъв нечовек-гений-визионер, какъвто ги изкарваш, не е.

  42. @ТТТ
    Абе оставете го тоя бе не виждате ли, че тази сутрин пак не си е пил хапчетата…

  43. ТТТ
    Никак и не мисля, че Сингър е гений.Ни най-малко. Просто има невероятен поглед на нещата.
    Спирам спора, защото явно не е интересен на някои.
    Поздрави до следващата интересна тема…

  44. Каквото и да значи това:

    Was originally set to direct The Black Dahlia (2006), but dropped out.
    Was originally set to direct Madonna: Truth or Dare (1991), but dropped out.
    Was originally set to direct Mission: Impossible III (2006), but dropped out.
    Was originally considered to direct Spider-Man (2002).
    Was originally considered to direct Confessions of a Dangerous Mind (2002).
    Turned down the offer to direct Catch Me If You Can (2002), opting to do Panic Room (2002) instead.
    Turned down the offer to direct Batman Begins (2005).
    Turned down the offer to direct 8MM (1999), opting to do Fight Club (1999) instead.

  45. Става въпрос за филмите, които Финчър е отказал или отхвърлен да режисира…

  46. @heinrich И двамата са изключително добри и надарени режисьори.. И двамата са доста надарени..
    В контекста на гей тематиката, звучи добре.

  47. Дринов
    Имам предвид доста от пропуснатите шансове все пак и Финчър да се „втърка“ и да има шанса да заснеме високобюджетен филм. Този списък показва, че е имал този шанс и тов доста разнообразни жанрове, където би развихрил дарбата си. Едно от заглавията ме впечатлява:Turned down the offer to direct Batman Begins (2005) – какво ли щеше да е един Финчеров нов Батман, а неланов и дали щеше да е по-добро от това, което Нолан направи.
    Мисля, че студията са разбрали отдавна гения на Нолан и са го предпочели пред некомерсиалният Финчер. Само, че докато се бие в гърдите, че иска да прави само некомерсиално кино, а кариерата му започва именно от снимане на реклами на Nike и тем подобни КОМЕРСИАЛНИ марки.
    Лично за мен Нолан вече е един от великите режисьори, независимо че е млад още.

  48. @WaNKeR
    След като и двамата са изключително надарени режисьори може да им се надупиш. За Финчер не съм сигурен, но за Сингър съм убеден, че ще ти опъне с кеф…..

  49. @heinrich
    За жалост/радост нямам такива наклонности.
    По спора: пичовете правят съвсем различни филми, кво ги сравнявате.

  50. @heinrich
    Сингър, на коленца ше застане и ше се върти кат пумпал, докато разбере от де изгрява слънцето.
    Нолан и Финчер, двама достойни, които слагам под един знаменател.

  51. Ще ми повярвате ли, че написах три различни коментара и в крайна сметка ги изтрих всички? 🙂 🙂
    Честно казано, опитвам, но не мога да проследя логиката, която стои зад изводите, които се вадят по отношение Финчър и Сингър, че дори и Нолан, както и за качествата на филмите. :/

  52. Някой, подхвърли единия, после другия, но все пак има логика, режисьори, които са едно поколение и реално всеки един от тях има качества да е класик. И от там тези сравнения.
    Чу се и името на Кубрик, та да попитам наистина ли е толкова велик или е надценен.

  53. Аз пък не мога да ви разбера, защо си мислите, че аз съм ги срванявал.. Както казах изчетох еди тон глупости да сравнявате несравними неща.

    и @WaNKeR
    и @Pacino

    написах в първия си коментар на 22.09.2015г. в 19:00 часа, че:
    Самоцитирам се….

    heinrich 09/22/2015 at 19:00

    @Всички по горе

    Бла-бля-бля… Изчетох един тон глупости. Кави са тези “сравнения” между Финчър и Сингър? И двамата снимат коренно различни типове филми, так че не могат да се правят сравнения.

    айде малко четете кой какво пише, мислете и вниквайте в материала 😉

    @ До всички
    Не мога да ви разбера, защо продължавате тази тема…
    Като всичкия този разговор, който водите е абсолютно безмислен..

    Велики са на баба ви дръжките….

  54. P.S. Вместо да се занимавате с глупости я вижте там напишете новина, че излезе първия трйлър на мега изродщината Angry Birds…. насрал съм се от смях баце.. това ще е мега кретения 🙂

  55. @heinrich
    Ма, чета много внимателно, единственото дето те оборих е в ква поза застава Сингър хахах

  56. @heinrich
    Успокой се, написали сме – за съжаление мен не ме зарадва много.

    За сравненията, да, не могат да се правят, но не за друго, а защото Финчър е съвсем друга категория – жив класик! 🙂

    https://vimeo.com/122990387

  57. Е чак пък жив класик….Финчър…не бих казала. Направил е добри филми, но мащаба, сюжетите и идеите са от доста ограничен вид. Дори Пришълеца от който се отрича клепарника е с най-малкия бюджет от всичките. За мен е недостойно да се отречеш от труд, в който си вложил доста и да кажеш“Нямам нищо общо с това. Недостойно поведение за такъв режисьор. Те затова и вече няма да му поверят големи проекти, както пролича от основната тема тук, която коментираме – „20 000 левги под водата”. Тази лента ще е достатъчно скъпа за да не я дадат на „живия класик“. хахахах.
    А понеже Сингър не е такъв „живия класик“ и му поверяват без проблем филми за по над 200 мил. както казах преди. Па и отгоре на това е и педал мамка му…хахахах

  58. Ама ти верно си сериозен за това с бюджетите? Не е истина просто. И естествено, че Финчър ще се отрече от филма си, тъй като решенията са взимани от студиото, а не от него – това е причината да не иска да снима блокбъстъри. Но и всяка друг би била също толкова нерелевантна за твоята теория с кадърността на режисьора и мащабите на продукцията.
    И, просто за протокола, не че ще го приемеш, в „Седем“ и „Боен клуб“ има мащаб на идеите, по-голям от всичките филми на Сингър взети заедно.

  59. Пак казвам, Финчър е добър и то много.Но единстено в Холивуд си знаят защо не искат да му поверят високобюджетен филм. И не единствената причина в това, че няма да му дадат да го направи както иска, защото и други са го правили и пак са им поверявали големи проекти. Отдавам го единствено на личният характер на режисьора, както се говори е доста сприхав и трудно се работи с него. И почти със всички е в конфликт, а това не се нрави на Шефовете там. Слаб творец е именно в линията, подобно на Ридли Скот / и двамата имат идентично начало в кариерата си като снимащи ТВ реклами/ , че не е творец на идеите си т.е. не си пише сценария. Докато Сингър е сценарист на почти всичко, а отделно сътрудничеството му с Christopher McQuarrie е невероятно.Още повече и като продуцент е доста по силен там и може да си финансира всеки свой проект, което намалява до минимум възможността от странично влияние. А при Финчър си те така щом нямаш кинти и идеи се осланяш на другите и за двете. Което го прави доста по слаб лично за мен.
    Сега както Седем, така и Боен клуб са уникални ленти и първата ми среща особено със Седем беше нещо невероятно, когато излезе. Боен клуб не е моят филм на Финчър.
    Ето моят лист, но разбира се не е подреден според стойността на режисьорите, а просто изброени. http://www.imdb.com/list/ls057599834?ref_=nm_rls_3

  60. Е, сложил си Финчър, а Сингър липсва, как може?! 🙂 🙂

    Я кажи кои според теб са тримата „най-стойностни“ от този списък.

  61. Хахах, тва да се чува, ако има двойни агенти, трябва се ловят на място.

  62. Ех, как ме хвана да не би да съм толкова прозрачен и предсказуем…хахахах

    Наистина кой е Exgenesis?! Аз си харесвам Финчър, а за Exgenesis нямам идея какво харесва? Може и Барон Мюхаузен да му е любимия филм…