Следващата седмица е официалната стрийминг премиера на новата адаптация по безсмъртния анти-военен роман „На Западния фронт нищо ново“ („Im Westen nichts Neues“ / „All Quiet On The Western Front“) на Ерих Мария Ремарк. Филмът вече беше представен на фестивала в Торонто, където получи изключително добри отзиви от критиката, а както отбелязахме и в предишната ни новина по темата, той бе избран и да представя Германия на „Оскарите“ в категорията за „Най-добър международен филм“, което е допълнителен атестат за качествата му.

Илюстрация на част от тези качества е и новият пълен трейлър на „На Западния фронт нищо ново“, който Netflix разпространиха във връзка с премиерата и който допълнително разкрива мащабите и „красотата“ на продукцията, предвождана от режисьора Едуард Бергер („All My Loving“, „Your Honor“). Филмът проследява разтърсващата история на един млад германски войник на Западния фронт по време на Първата световна война. Той и неговите другари осъзнават как първоначалната еуфория се превръща в отчаяние и страх, докато всички в окопите се борят за оцеляването си и за живота на другите…

Вижте трейлъра.

Определено изглежда впечатляващо, но един от големите плюсове е, че става дума за германски филм, което в известна степен гарантира по-интересен поглед към историята – със сигурност щяхме да сме една идея по-скептични, ако беше нова щатска адаптация. Лесно е да кажеш, че с подобна литературна основа, като признатия за шедьовър роман на Ремарк, няма как да сгрешиш, но всички знаем на какво са способни в Холивуд, особено последните години.

Нямаме търпение да гледаме „На Западния фронт нищо ново“ и сами да се убедим в качествата му (интересно ни е как ще се представи и в наградния сезон), да не говорим, че ни се прииска да прочетем (за първи или за пореден път) книгата, което винаги е един от плюсовете при подобни проекти.

Режисьор на „На Западния фронт нищо ново“ („Im Westen nichts Neues“ / „All Quiet On The Western Front“) е Едуард Бергер („All My Loving“, „Your Honor“), който е и сценарист, наравно с Иън Стокъл и Лесли Патерсън, по едноименния роман на Ерих Мария Ремарк. В ролите са Даниел Брюл, Феликс Камерер, Албрехт Шуш, Мориц Клаус, Арон Химлер, Един Хасанович, Адриан Грюневалд, Девид Стрезов, Себастиан Хюлк, Тибалт де Монталемберт.

Премиерата е на 28 октомври по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *