С наближаване на премиерата в програмата на фестивала в Торонто, Netflix предоставят шанс за първи поглед към амбициозната адаптация по „един от най-добрите военни романи“ на всички времена – „На Западния фронт нищо ново“ („All Quiet On The Western Front“). Творбата на Ерих Мария Ремарк е част от световното литературно наследство, а едноименният филм, създаден почти непосредствено след публикуването ѝ през 1928 година, е номиниран за „Оскар“ в четири категории, като печели статуетките за най-добър режисьор и най-добър филм.

Видяното в трейлъра на новия визуален прочит е впечатляващо и сме убедени, че режисьорът Едуард Бергер („All My Loving“, „Your Honor“) и целият творчески екип ще получат заслужени овации от фестивалната публика.

Филмът вече и избран като предложение на Германия към селекционерите в Американската киноакадемия и ще се състезава за „Оскар“ в категорията за най-добър международен филм. С изключително отговорната задача да пресъздадат ужаса на Първата световна война през погледа на младите войници са натоварени актьорите Феликс Камерер, Албрехт Шуш, Мориц Клаус, Арон Химлер, Един Хасанович, Адриан Грюневалд, Девид Стрезов, Себастиан Хюлк, Тибалт де Монталемберт. Даниел Брюл е в ролята на Матиас Ерцбергер – германският държавник, известен като отявлен привърженик на идеята за разбирателство с Антантата, убит през 1921 от националисти с обвинения в „предателство“ на германската кауза. Освен с неговата роля, Брюл е ангажиран и с продуцентски отговорности по филма, заедно с Малте Грюнерт от Amusement Park и Даниел Драйфус.

Ето какво гласи официалният синопсис на филма:

„На Западния фронт нищо ново“ проследява разтърсващата история на един млад германски войник на Западния фронт по време на Първата световна война. Той и неговите другари осъзнават как първоначалната еуфория се превръща в отчаяние и страх, докато всички те в окопите се борят за оцеляването си и за живота на другите…

Както споменахме, режисьор на новата адаптация по творбата на Ремарк е Едуард Бергер, който работи по сценария заедно с Иън Стокъл и Лесли Патерсън. „На Западния фронт нищо ново“ („All Quiet On The Western Front“) ще се появи в киноразпространение в Германия от 29 септември. За да влезе легитимно в конкуренция с другите кандидати за най-добър международен „Оскар“, филмът ще тръгне на голям екран в Ню Йорк от 7 октомври, от 14 октомври ще може да бъде видян в още няколко избрани киносалона на Щатите, а от 28 октомври 2022 ще бъде достъпен за всички абонати на Netflix.

Fb-md58XwAAkqOc

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment