Locke & Key“ е един от онези проекти, за които пишем от години, но все нещо не се получава – издаването на комикса на Джо Хил и Габриел Родригес започна преди десетилетие (2008-2013) и почти веднага стартираха плановете и слухове за екранизация. През 2010 Fox започнаха работа по сериал и изпълнителни продуценти на пилота на Джош Фрийдман бяха Стивън Спилбърг, Алекс Курцман и Роберто Орси. След като Fox не одобриха сериала, Universal закупиха правата и имаше надежда за филмова екранизация, която обаче не стигна доникъде. Преди около година пък Скот Дериксън и Карлтън Кюз решиха да се пробват и Hulu трябваше да е новият дом на „Locke & Key“, но преди няколко месеца стрийминг платформата реши да спази оформящата се традиция… и се отказа.

Сега научаваме чудесната новина, на която обаче все още не смеем да се зарадваме, че Netflix са поели предизвикателството и екранизацията на „Locke & Key“ най-накрая ще види бял свят. Важно е да се отбележи, че официално съобщение от Netflix още няма, но добрата новина е, че ако действително сделката се финализира, този път няма да минаваме през пилот и отново очакване на решението на шефовете – поръчката ще е направо „straight-to-series“. Карлтън Кюз още е шоурънър на сериала, но засега това е всичко, което имаме като информация (пак казваме, не съвсем потвърдена, но стискаме палци скоро да бъде).

Комиксът на Хил разказва за страховито имение, пълно със загадъчни врати, които пренасят три деца в различни светове, давайки им свръх сили и сблъсквайки ги с изпълнено с омраза създание, чиято цел е да бъде отворена най-зловещата врата от всички. Нищо чудно, че пилотът на Hulu беше режисиран от Андрес Мушети (все се чудим Андрес или Анди да го пишем…), но сега всичко ще трябва да започне отначало за пореден път – Мушети е зает с продължението на „То“ и няма да участва в новия вариант на екранизацията, освен може би като изпълнителен продуцент.

Очаква се тепърва да се търсят нови актьори (за трети път и жалко за Франсис О‘Конър, която участваше в пилота на Hulu) и нов режисьор на „Locke & Key“ и за пореден път обещаваме да ви държим в течение с развитието на проекта, ако и когато има такова. Стискаме палци Netflix да успеят там, където толкова други се провалиха.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *