Менюто“ („The Menu”) е сравнително нискобюджетен проект, чието развитие следим с голям интерес, допълнително впечатлени и от сътресенията, които продукцията преживя, преди филмът да се осъществи в сегашната си форма. Споделяли сме за първоначалния му вариант, който беше с различен режисьор и актриса в главната роля, но въпреки техните смени филм, крайният резултат изглежда повече от обещаващо.

Припомняме, че „Менюто” разказва историята на млада заможна двойка, която отива на отдалечено и изолирано място единствено с идеята да опитат иновативното меню на ексцентричен майстор-готвач. В ролята на шеф Словик ще видим прекрасният Рейф Файнс, а младата двойка (в крайна сметка) ще бъде изиграна от също толкова прекрасните Аня Тейлър-Джой и Никълъс Холт, чиито кариери така или иначе следим с интерес.

Вижте първия трейлър, който разкрива филма като нещо много повече от това, което очаквахме:

С риск да се поддадем на прекален „хайп“, смятаме, че това може да е един от най-интересните филми, които ще видим през тази година. Изследването на героите щеше да бъде интересно само по себе си, но този трейлър ни показва неочаквани хорър-трилър елементи, които правят цялата история още по-любопитна. По всичко личи, че сюжетът ще се върти не просто около претенциозната хипстърия на богаташите, които се докосват до величието на майстор-готвачът, ами своеобразния култ, който крие неподозирани опасности за посетителите на ексклузивния ресторант.

Имайки предвид, че едни от най-вълнуващите актьори в момента поемат ролите и колко много говори за силата на сценария фактът, че филмът преживя толкова перипетии и в крайна сметка беше завършен, наистина се подготвяме за нещо истински впечатляващо.

Режисьор на „Менюто“ („The Menu”)  е Марк Милод („Наследници”, „Игра на тронове”) по оригиналния сценарий на Сет Райс и Уил Трейси. В главните роли са Аня Тейлър-Джой, Никълъс Холт и Рейф Файнс.

Премиерата е насрочена за 18 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *