Дарън Аронофски

Не сме писали нищо за Дарън Аронофски след слуховете, че ще поеме биографичния „Life of Evel” с Чанинг Тейтъм. Преговорите обаче явно не са били успешни и чак сега разбираме какво предстои за любимия ни режисьор. А задачите са две – продуцентска и режисьорска. 

Преди около седмица Нешънъл Джиографик обявиха предстоящите си проекти на официална пресконференция, като най-внушителният от тях е документалният „One Strange Rock”, заснет за 100 седмици около планетата и в открития Космос. Екипът ще използва микро- и макрофотографски технологии, за да създаде кадри, каквито преди не сме виждали на малкия екран. Аронофски ще бъде изпълнителен продуцент, а ето какво споделя самият той за продукцията:

„Филмът ще изследва сложния, преплетен и крехък живот на Земята и каква рядкост е той във Вселената. Колкото повече оценяваме уникалното развитие на живота на планетата, толкова по-вероятно ще бъде да станем вдъхновени пазители на дома си и да започнем да се грижим за него.”

Звучи чудесно. Нещо в духа на Карл Сейгън и неговата „Бледа синя точица”.

Хавиер Бардем

Другият ангажимент за Аронофски вече е режисьорски. Става въпрос за трилър с по-малък бюджет. Запознати споделят, че историята ще се върти около мъж и жена, чиято връзка е заплашена, когато неканени гости пристигат в дома им, нарушавайки спокойното им ежедневие. А преди дни стана ясно, че към актьорския колектив се присъединяват Дженифър Лорънс и Хавиер Бардем.

Имайки предвид, че високобюджетният „Ной” не беше голям успех (макар на нас да ни хареса), не е изненада, че Дарън Аронофски се връща към истории, изискващи по-скромни възможности. Това няма никакво значение, разбира се, защото той неведнъж е засвидетелствал, че се справя адекватно на всички фронтове.

Снимките ще започнат напролет, а филмът се очаква да е по кината по някое време през 2017-а.

За финал ви предлагаме да си припомните филмите на Аронофски през погледите на героите му.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Защо смятате, че „Ной“ не беше успешен? Особено като се има предвид тематиката му, филмът се представи много добре и си върна бюджета близо три пъти. Дори и да приспаднем разходите за дистрибуция и маркетинг, общите му разходи със сигурност не са 362 милиона. Paramount също са заявявали директно, че са доволни приходите му.

  2. Много лошо беше посрещнат от публиката. Оценката му в IMDB e безобразно ниска.

  3. Oт тази гледна точка също не мога съвсем да се съглася, че е бил неуспешен. Ако се зачетеш ще видиш, че една колосална част от рев’ютата в IMDB коментират не качествата на филма, а това, че не представя историята дословно както е в Библията. Аз лично смятам, че Ной беше най-слабият филм на Аранофски изобщо, но неуспешен? Не, не бих казал.

  4. „Hoй“ си беше успешен филм, макар и не кой знае колко успешен. Направи прилични пари, избивайки бюджета, а оценката му в Доматите е над 7/10. Факт е, че масовият зрител на хареса филма, но масовият зрител по принцип е свиня.

  5. Шери донякъде доказва тезата ми. 🙂

    Трудно е да го сравнявам с другите му. Може би е най-слабият му, но съм го гледал повече пъти от „Кечистът“ примерно. И пак бих го гледал. : )

  6. Шери единствено доказва, че IMDB ce посещава предимно от ретарди.