Джеймс Уан и Робърт МакКамън
Джеймс Уан и Робърт МакКамън

Въпреки че са безспорно успешни във финансово отношение, филмите на Джеймс Уан не са ни особено любими (намираме ги предимно за банални). За сметка на това обаче доста си падаме по Робърт МакКамън – щатски жанров писател, познат у нас със заглавия като „Момчешки живот“, „Границата“ и „Лебедова песен“. Предвид казаното в първите две изречения, няма как в третото да не признаем, че настоящата новина леко ни обърква и не знаем дали да сме оптимистични, или песимистични в случая, тъй като именно Уан вероятно ще се заеме с адаптирането на един от най-известните романи на МакКамън.

Става дума за телевизионен проект с работно заглавие „Teacup“, който ще следва сюжета на научнофантастичия екшън хорър „Стингър“. Бестселърът излиза за пръв път през вече сравнително далечната 1988 г. и получава номинация за престижния приз „Брам Стокър“, а през 1994 г. книгата е преведена и издадена у нас. Очаква се сериалът да е под корпоративната шапка на стрийминг канала Peacock и ще разказва за извънземно посещение на Земята. Kъм сценаристите е привлечен Иън МакКълък, който вече е натрупал актив и опит покрай „Yellowstone“ и „Deputy“.

Корицата на българското издание на романа „Стингър“
Корицата на българското издание на романа „Стингър“

Синопсисът на българското издание на „Стингър“ е семпъл и ясен:

Градчето Пъкъл, Тексас. Животът следва естествения си ход. Внезапно някакъв предмет с цилиндрична форма, обгърнат в пламъци, се разбива наблизо и за двадесет и четири часа променя града и обитателите му. Малката Стиви Хамънд не е вече безгрижно момиченце, в нея се е вселило съществото Дофин, избягало от своята планета. За да върне обратно Дофин, по следите му е Стингър — ужасът, унищожителят, злото. Стингър се придвижва под земята и копира формите на живот. Руши и убива. Единствено светлината може да го нарани.

Засега няма информация кога се очаква да започнат снимките на екранизацията „Teacup“, но самият МакКамън ще е изпълнителен продуцент – нещо, което на този етап ще приемем като добър знак. Уан също ще продуцира, но не е ясно дали ще се нагърби и с режисурата. На нас ни се иска да остави тази работа на някой друг. При всички случаи се надяваме скоро да научим още новини по темата и да успеем да ги отразим своевременно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Ако на някой му е интересно, може да изгледа един от най-култовите епизоди на сериала “Зоната на здрача”, който е по разказ на МакКамън и е режисиран от великия Уилям Фридкин: https://youtu.be/CfGT4kzTevI 😱