Както вече няколко пъти сме отбелязвали, имаме добро предчувствие и големи очаквания към новия подход, който Universal решиха да поемат с легендарните си чудовища, след успеха на „Невидимия“ – да наемат оригинални и различни режисьори и сценаристи, които да се фокусират върху човешката история в дълбочината на създанията, вместо над високобюджетните компютърни ефекти и екшън.

След някои промени и забавяния, по всичко личи, че „Wolfman” с Райън Гослинг върви напред и след като Лий Уанел се отказа от режисурата, тя сега ще бъде поета от Дерек Сианфранс. Смятаме това за много подходящ избор, защото Сианфранс и Гослинг вече са работили заедно по два филма – „The Place Beyond The Pines” и „Blue Valentine”, в които Гослинг беше повече от отличен. Това, разбира се, се дължи на неговите индивидуални способности като актьор, но не подценяваме никак режисьорското влияние в представянето на един актьор. Дългото познанство и колаборация между двамата вещаят добро за този проект и ще му стискаме палци, защото смятаме, че вероятно ще си струва.

Въпреки че Дерек Сианфранс досега работи основно по драми, сме любопитни (донякъде и точно заради това) да видим подхода му към хорър жанра. Смятаме, че за „Wolfman” трябва да се намери точният баланс между психологическото изследване на героя като човек и класическите хорър измерения на историята за върколак, който обзема тялото на човек и започва да сее разруха.

Ето какво казва режисьорът за новия си проект:

Хорър филмите бяха първата ми любов. Те бяха представянето ми към това на какво е способно киното разказвателно, психологически и естетически. В комплект с това, че това ще е нова възможност да работя с Райън, това е истинска сбъдната мечта. Развълнуван и радостен съм да работя с хората от Blumhouse и Universal, за да докараме отново това чудовище в колективното ни съзнание.

Засега дата за начало на снимките не е обявена, но предполагаме, че зависи много от останалите проекти, които Гослинг има в развитие. Със сигурност ще следим внимателно за всякакви новини и ще ги споделяме своевременно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *