The Grand Budapest Hotel

Първата ни и последна новина за „The Grand Budapest Hotel” на Уес Андерсън беше посветена на слуховете, че Джони Деп може би ще участва, което е доста забавно, имайки предвид че той е сигурно единственият актьор в Холивуд, който всъщност не участва в абсурдно впечатляващия проект. Оттогава насетне имаше доста промени и постепенно изникваха нови и нови неща за споделяне, но колкото и любим да ни е Уес Андерсън, така и не намерихме време да ги отразим. Досега.

Да започнем с едно изброяване на актьорите, които ще видим в „The Grand Budapest Hotel” (както можете да се досетите, някои от тях са стари познайници на Андерсън): Рейф Файнс, Едуард Нортън, Оуен Уилсън, Тилда Суинтън, Джуд Лоу, Бил Мъри, Ейдриън Броуди, Харви Кайтел, Джейсън Шуорцман, Уилям Дефо, Джеф Голдблум, Сърша Ронан, Матийо Алмарик, Ф. Мъри Ейбрахам, Боб Балабан, Том Уикинсън, Леа Сейду (последното име, за което разбрахме едва тази седмица, но не се учудваме – най-долу можете да видите предишния съвместен „проект” на Леа, Андерсън и Роман Копола), както и непознатият, поне за нас, Тони Револори в ролята на важно за сюжета момче.

Ето го и единствения официален сюжет за филма, който е доста кратък, но дори и да беше 2 хиляди думи пак щеше да е недостатъчен – все пак става дума за филм на Уес Андерсън.

The Grand Budapest Hotel” разказва за легендарен портиер, който работи в известен европейски хотел между двете световни войни, и за неговото приятелство с млад служител, който се превръща в негово доверено протеже. Историята включва още кражбата и възстановяването на безценна картина, битка за огромно семейно богатство и първоначално бавните, а след това и резки промени, които преобразяват Европа през първата половина на 20 век.

Очаква се Файнс да е в главната роля на легендарния портиер – малко ни дразни тази дума „портиер”, която не отговаря съвсем на положението на един „concierge”, но това е положението, не се сещаме за по-подходящ превод, а „консиерж” ни е още по-тъпо и от портиер.

Знаем още, че Сърша ще говори с ирландски акцент и ще има връзка с другия главен герой (Револори), а от Джуд Лоу разбрахме, че действието се развива в две различни десетилетия – 30-те и 60-те. Това е засега, но е предостатъчно, имайки предвид че снимките още текат.

По-долу можете да видите и първите кадри от снимачната площадка, които включват и самия хотел.

Да не забравим да споменем още една добра подробност – Александър Деспла ще напише музиката към филма. Ако все още не сте гледали „Moonrise Kingdom”, съветваме ви да поправите тази грешка и задължително изчакайте финалните надписи, които обръщат специално внимание на работата на Деспла. Няма да съжалявате.

А най-добрата новина запазихме за последно – въпреки че „The Grand Budapest Hotel” първоначално се очакваше по кината през 2014, „Fox Searchlight” все още не са взели окончателно решение и има възможност да го видим още към края на тази година. Нямаме търпение.

Сега остана само да разберете откъде се познават Андерсън и Леа Сейду, която ще има дребна роличка във филма, и отговорът е от ето тези рекламни клипове на „Prada”…

http://www.youtube.com/watch?v=u9Le-lYPQHg

http://www.youtube.com/watch?v=_WHCMLJ944c

http://www.youtube.com/watch?v=Lkoe4VaUxcM

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

16 Comments

  1. Какви прекрасни проследяващи доли кадри в коридорите и кран движения нагоре и на долу по стълбите (типично, ала Уес Андерсън) ще има в това сладко фоайе, направо ми се свива душичката от умиление! Нямам търпение! Всъщност както винаги, щом се отнася до Уес.

  2. Голдблум е великан и абсолютното олицетворение на любимата ни уесандерсъновщина.

  3. След няколко чаши първокачествен Jack Daniel’s, ей-така на произволен принцип, започнах да разсъждавам над (перфектната, според мен) кариера на Уес Андерсън. Като основни теми, настроение, кадри, осветление, участие на декора (отговарящ изцяло на драматургичното изискване за време и място на действие) и актьори. И в момента, в който стигнах до последния споменат компонент си помислих, също толкова внезапно както и цялата тема за творчеството на Андерсън, за името Брад Пит! Та, си казах, няма ли да е жестоко, ако Брад Пит участва скоро в проект на Уес? За Джони се говореше доста, около снимките на „The Grand Budapest Hotel”, така че няма да е ненормално, ако и друга нечовешка супер звезда като Пит бъде намесен скоро. Първо, защото Андерсън в момента, наистина може да получи всеки един актьор на планетата земя, ако го пожелае и той е свободен и второ, защото Брад наистина за мен е велик актьор. Една роля на изживяващ кризата на средната възраст пощальон например, който се е отчуждил от семейството си в течение на годините или нещо подобно, което да отговаря на ориентацията на Уес към персонажи неудачници, няма ли да му пасне идеално, а?

    Гледайте за какви неща, може да започне да си мисли и да бърбори човек след няколко глътки течно злато! 😀

  4. Принципно много бих се радвал да видя Пит във филм на Андерсън, но в момента не мога да си го представя. Просто не мога да си избия от главата образа му на Чад от „Изгори след прочитане“ на братя Коен. 🙂 🙂

  5. По принцип note-a ти е повече от верен, но не забравяй, че Чад Фелдхаймер беше simple, а аз говоря, че ако Пит участва във филм на Уес ще бъде complicated character with personal drama. Направен така, че да го разбираме, да сме на негова страна и да му съчувстваме, както е Уилис в „Царството“, Уилсън в „The Darjeeling limited“, Хекман в „Клана“, Мъри в „Морски живот“ и т.н.

  6. Колкото и „complicated“ да е, пак ще е кретен нали? 🙂 🙂 Но, ок, признавам, би ми било любопитно да го видя това. 🙂
    И знаеш ли кой още актьор бих гледал във филм на Андерсън? Твоя любим Джеф Голдблум. 🙂 🙂 Ето това вече ще е нещо велико! 🙂

  7. Да, съгласен съм, че само 2-ва пъти при Уес за Джеф не е достатъчно. Трябва да му стане абонат, като Шварцман и Уилсън! 🙂

  8. Със статута на Бил Мъри при Уес Андерсън, може да бъде само Бил Мъри (затова и не го споменах). Тяхното сътрудничество и приятелство е много специално, но това не означава, че за Джеф няма място до него, напротив. А, да бъде кастнат в по-голяма роля си звучи като нещо, което ТРЯБВА скоро да видим!!!