Дик Трейси

За продължение на една от най-стилизираните комикс екранизации на всички времена „Дик Трейси” на Уорън Бийти се говори още от премиерата на филма през 1990-та. По онова време студиото притискат Бийти да се заеме със задачата, но той казва, че никога не си е представял „Дик Трейси” като голям франчайзов филм и не иска да прибързва без да има качествена идея, а освен това е зает и с подготовката на „Бъгси”. След това той влиза в съдебни спорове за правата с Tribune Media Services (притежател на комикса, върху който е изграден филмът), което се оказва сериозна спънка пред продължението и то така и не вижда бял свят.

Дик ТрейсиСега обаче, надеждите на фенове като нас отново са възкресени, защото на Q&A след прожекция на „Дик Трейси”, който бе показан на откриването на течащия в момента в Лос Анджелис фестивал Hero Complex, Уорън Бийти заяви, че „ще направи още един”.

Ето какво споделя Бийти в обичайния си ексцентричен стил:

„Винаги съм мислил за правенето на филми като за повръщане. Не обичам да повръщам. Но понякога достигам до положение, при което си казвам „Окей, по-добре да го направя и ще се почувствам по-добре”. Когато най-накрая направя филм, това е причината. Смятам, че ще се почувствам по-добре, ако го направя този филм.”

Разбира се, след такова изказване, при това в зала пълна с фенове, заваляват десетки въпроси, които обаче се сблъскват с философията на Бийти да не говори за филмите си предварително:

Смятам, че е тъпо да говориш за филм, преди да си го заснел. Аз просто не го правя. Дава ти прекрасно извинение да не го снимаш. Колкото повече говориш за него, толкова по-дълго той остава скрит.”

Ал Пачино като Биг Бой КаприсТака въпросите ще надене ли той отново детективската шапка на Трейси, дали някой от героите и съответно от звездите на първия филм – като Ал Пачино, Дъстин Хофман и Мадона – ще се завърнат, на какъв етап от подготовката е и кога ще започнат снимките, остават без отговор. Единственият по-дълъг коментар, който Бийти си позволява, е на въпрос за ефектите – дали те ще бъдат компютърно генерирани или всичко ще бъде изградено с „практични” ефекти.

Това е разговор, който проведох с моя продукционен екип и той продължи адски дълго. Мога да ви кажа, че „matte painting”-ите, които бяха направени за оригиналния филм … те ме развълнуваха.

Мдааа, нас ни вълнуват не само „matte painting”-ите, но и цялостният вид на филма – костюмите, грима, сценографията и операторската работа на Виторио Стораро са на едно изключително ниво, което бе оценено и от Американската кино академия преди 20 години. Филмът бе номиниран в категориите „Най-добри костюми”, „Най-добър оператор”, „Най-добър поддържащ актьор” за Ал Пачино, „Най-добър звук” и „Най-добър дизайн на продукция”,  „Най-добър грим” и „Най-добра оригинална песен”, за които се окичи и със статуетки.

Нямаме търпение да научим повече подробности по въпроса.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *