Стивън, бам, Содърбърг, банг-банг, нов проект, ка-бууум!

Общо взето това звучи в главите ни в момента, в който попаднем на информация за нещо ново, нещо шантаво и (със сигурност) нещо интересно, което готви един от най-неуморните режисьори в последните няколко десетилетия. Още повече след като има уговорка с НВО и трябва да си я изпълни чинно и почтено – след като са финализирали „No Sudden Move“, Стивън Содърбърг е решил, заедно с вече позагрелите от съвместната работа сценарист Ед Соломон и продуцент Кейси Силвър, да си спретнат нова заигравка и са решили да направят поредица, която ще носи заглавието „Full Circle“. Ето как го представят НВО – синопсис в едно изречение:

Едно разследване на погрешно отвличане разкрива дълго пазени тайни, които свързват много на брой герои и различни култури в съвременен Ню Йорк.

Очаква се от това обещание за история да се получат шест епизода, като сюжетът ще бъде конструиран от Соломон, а всеки епизод ще бъде режисиран от Содърбърг. Ето какво споделя неуморният творец:

„Дори според представите на Ед, това ще бъде доста сложен разказ, който трябва да съчетае пъстротата на калейдоскопа от персонажи с интимността на личния разказ. Задачата ни сега е да съберем страхотен актьорски екип и да снимаме историята на това високо ниво, което заслужават сценариите на епизодите.“

Като се има предвид, че Стивън Содърбърг е работил с всички най-големи и стойностни майстори в актьорските превъплъщения, плюс факта, че са приятели с голяма част от тях – надали ще му е трудно да ангажира онези, които са най-подходящи за образите, създадени от Ед Соломон. Няма спирка, няма почивка за Содърбърг – от 2019 година той е готов с четири пълнометражни филма и в момента работи по пост-продукцията на пети – „Kimi“, за който не е обявена премиерна дата, но няма да се изненадаме, ако се появи (дори) до края на 2021. Той няма да остави прозорец в графика си – сигурни сме, че съвсем скоро ще узнаем кой е склонил да се гмурне в подготвяния нов калейдоскопичен разказ „Full Circle“.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *