Сега ще ви изненадаме – Стивън Содърбърг продължава да не спи! Представяте ли си? Така е, ние също не се учудваме от тази информация, която е обратното на новина, но продължаваме само да се радваме на този факт. Като изключим Уди Алън, не се сещаме за друг толкова продуктивен режисьор, който на всичкото отгоре успява всеки път да ни ангажира и забавлява с филмите си – дори и да нe си ни любими всичките, винаги си струват гледането.

Новият проект на Стивън Содърбърг е част от общата му сделка с HBO, от която вече гледахме съвсем не лошия „Let Them All Talk”, а предстои да видим и доста по-екшън ориентирания „No Sudden Moves”. Третият филм, по който Содърбърг започва работа заедно с HBO, ще се нарича „KIMI” и о, щастие от щастия, отново по някакъв начин става дума за заплетено престъпление! Знае този човек как да ни гали любопитството.

Ето го пълния синопсис:

KIMI” проследява млада жена, която работи в сферата на технологиите и е агорафоб. По време на рутинна проверка на данни, тя открива записи, доказателство за извършено насилствено престъпление и се опитва да го докладва нагоре по веригата в компанията си. Срещайки се със съпротива и бюрокрация, тя разбира, че за да се намеси, ще трябва да направи едното нещо, от което най-много се страхува – да напусне апартамента си.

Резюмето определено ни звучи много интересно, защото включва различни елементи, които, според нас, идеално се вписват в стилистиката на Содърбърг – машинациите на големи корпорации, престъпления и ментално нестабилен герой, който трябва да преодолее страховете си. Като цяло агорафобията във филмите работи добре, защото вкарва моментална пречка за героя, която не е стандартният страх от отмъщение, ако реши да направи нещо благородно срещу „голямото зло“.

В главната роля влиза Зоуи Кравиц. Въпреки че не сме ѝ страхотни почитатели, веднага си даваме сметка, че обикновено я гледаме в някакви приповдигнати, леко ексцентрични, но и доста стандартни роли на секси хипи мадама и възможността да видим в нещо извън нейния стандартен модел, като ужасена от външния свят млада жена, ни звучи любопитно. В този ред на мисли, чакаме да видим какво ще направи и в костюма на Жената котка в „The Batman“.

Едно от най-вълнуващите неща около „KIMI”е, че сценарият е написан от ветерана Дейвид Кеп – автор на първите „Джурасик парк“, „Спайдър-мен“ и „Мисията: Невъзможна“, както и „Война на световете” и „Паник стая“– все супер стабилни екшън-приключения, каквито обожаваме да гледаме. Вярно е, че нарочно не споменаваме някои от големите му неуспехи като сценарист, един от тях бидейки филм, който отказваме да признаем, че съществува, но решаваме да се фокусираме върху позитивните страни.

KIMI“ също така включва в актьорския си екип Джейкъб Варгас, Джейми Камил и Байрън Бауърс. Засега обявена дата за старт на продукцията няма, но от всичко, което знаем за Содърбърг, сме сигурни, че няма да ни се наложи да чакаме много дълго, за да видим завършения продукт.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *