След като набързо се отби в света на по-комерсиалното кино и спечели „Оскар“ за ролята си, великият Хоакин Финикс се завръща в независимото кино. Първият от проектите с негово участие, които очакваме с нетърпение, е черно-белият „C’mon c’mon” на Майк Милс, продуциран (и разпространяван) от любимите ни A24. Малко след като филмът получи отлични отзиви от премиерата си на фестивала Telluride, получаваме и първия официален трейлър.

C’mon c’mon” може да е едва четвъртият пълнометражен филм на Милс, на имайки предвид, че и трите му предишни режисьорски проекта са прекрасни, начело с несравнимия „Beginners“, му имаме пълно доверие и се впускаме с главата напред в новата история, която иска да ни разкаже.

А тя, както сме отбелязвали и преди, ще се занимава с радио-журналиста Джони, който е тръгнал да обикаля из Америка, за да интервюира деца за това как си представят бъдещето. Когато сестра му го моли да се грижи за детето й, докато тя самата е заета със съпруга си, който има проблеми с менталното здраве, Джони формира неочаквано дълбока връзка с племенника си, докато те пътуват из Лос Анджелис, Ню Йорк и Ню Орлиънс.

Вижте трейлъра сега:

От всеки кадър струи именно тази изключителна нежност и внимателно отношение към взаимовръзките между хората и особено между различните поколения, които Майк Милс вече ни е показвал в предишните си истории. Тук той и опeратора Роби Райън („The Favourite”, „Marriage Story”) са избрали черно-белия филтър, което прави всеки кадър да изглежда някак приказно и безвременно. Въобще и за секунда не сме се съмнявали в способностите на Хоакин Финикс, но трябва да признаем, че е прекрасно да го видим как се прехвърля в другата крайност на таланта си и отново ще изиграе нежна и деликатна роля, напомняща леко на героя му в „Тя“, след бруталното насилие в „Жокера“.

cmon_cmon_xlg
cmon_cmon_ver2_xlg
cmon_cmon_ver3_xlg

C’mon C’mon” е написан и режисиран от Майк Милс. В главните роли са Хоакин Финикс, Габи Хофман, Уди Норман, Моли Уебстър, Джабуки Йънг-Уайт и Скот Макнеъри.

За съжаление, за момента няма обявена премиерна дата за широко разпространение на филма, но се надяваме, че когато навлезем официално в наградния сезон, А24 ще ни зарадват и с такава.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *