Майк Милс
Майк Милс

Едно е да споменаваме (в новина за друг филм) участие на Хоакин Финикс в проект, ситуиран в неопределено далечното бъдеще, съвсем друго е да видим официален кадър от новата творба. Става дума за „C’mon C’mon“, новия филм на Майк Милс, който бележи първата роля, в която публиката ще види Финикс след епохалното му превъплъщение в „Жокера“. Трябва да напомним също, че за предишния си филм „20th Century Women“ Милс печели номинация за „Оскар“ за най-добър оригинален сценарий и в момента целокупното критическо войнство няма търпение да види какъв ще се окаже следващият му реализиран проект.

Освен Хоакин Финикс, в актьорския екип участват още Габи Хофман, комикът и Twitter-селебрити Джабуки Йънг-Уайт, както и дебютанта Уди Норман. Ето какво гласи официалният синопсис на историята, продуцирана от великолепните, влюбени в креативните експерименти А24:

След като поднесе на публиката „Новаци“ и „20th Century Women“, сценаристът-режисьор Майк Милс се завръща с нов топъл, проницателен и удивително искрен портрет на американския семеен живот. Емоционалният Хоакин Финикс е в ролята на Джони – добродушен радио журналист, който реализира интригуващ проект – пътува из Щатите, за да интервюира деца, като темата е несигурното бъдеще на света. Неговата сестра Вив (прекрасно интуитивната Габи Хофман) го моли гледа за известно време за 8-годишния ѝ син Джеси (Уди Норман, в едно от най-въздействащите дебютни изпълнения през 2021 година), докато тя се погрижи за психично болния баща на детето. След като се оказва, че Джони е свързан с племенника си по начин, който той дори не е подозирал, журналистът решава да го вземе със себе си на пътешествие от Лос Анджелис през Ню Йорк до Ню Орлеанс. Изпълненията на тримата забележителни актьори превръщат „C’mon C’mon“ нежна, безупречно изградена драма за начина, по който се справяме с личните си травми и с наследството, оставено от поколенията…

cmoncmon220210823

На този впечатляващ (надяваме се!) road-movie му предстои фестивално пътешествие – първата спирка е на 4 октомври в Ню Йорк. Тепърва се очаква А24 да обявят официална премиерна дата за „C’mon C’mon“ – и никак няма да се учудим, ако решат това да се случи около времето, в което се появяват на кино „кандидатите“ за внимание от страна на Американската киноакадемия – все пак във филма участва Финикс и този факт не бива да се подценява.

Ще следим за новини и ъпдейти!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *