„Maska” по Станислав Лем

Специален поздрав за всички фенове на Станислав Лем! „Maska” е късометражна анимация с изключително впечатляващи кукли и повярвайте ни, изглежда страхотно. Филмът вече имаше световна премиера (не ни питайте къде) миналата година, но се очаква тази година да обиколи фестивалите и скоро – надяваме се! – да се появи на DVD и в нета. Разбира се, имаме предвид официално и най-важното качествено издание.

За съжаление не сме запознати с останалите филми на режисьорите Стивън и Тимъти Куей (познати още като братята Куей), но за сметка на това много харесваме Лем и идеята за кратка анимация по непознатия за нас разказ „Маската” ни звучи много интересно. А след като гледахме трейлъра вече е ясно – по един или друг начин това ще се гледа. Обърнете внимание и на музиката, дело на Кшищоф Пендереки.

Ето и кратък синопсис на разказа, но имайте предвид, че е превод и ако имате по-добро описание, защото сте запознати с „Маската”, приемаме критика.

„В един технологично развит свят с феодално общество, красивата главна героиня е създадена с определена мисия. Но е принудена да избира между задачата, за която е предвидена, и любовта.”

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

  1. Нали? Радвам се, че ти е допаднал. Мен също ме израдва. Единственото ми съжаление е, че филма е късометражен. 🙁

    И само за протокола, Лем е гигант! 🙂

  2. Така е, така е. В тази връзка, в "Кибериада" преди години попаднах на едно великолепно обръщение, което и до днес използвам към най-близките хора –

    "куме Барбароне". 🙂

  3. Трябва да се потърси, дали тези братя имат и други подобни филми.

    С тия компютри почти изчезна куклената анимация. Тия дни с малката "преговорихме" "Уолъс и Громит: проклятието на заека", където също уникално са се справили с анимацията.

  4. Супер! 🙂 Бях го позабравил това филмче, дано се появи отнякъде и в Софето за да го изгледаме. 🙂