Стремглаво се приближаваме към окончателното ни (надяваме се) завръщане към киносалоните и редовното ни присъствие в тях, което значи, че отново е време за Marvel филми. И тъй като и самите Marvel със сигурност не са щастливи от факта, че трябваше да забавят цялата си внимателно конструирана програма с цяла година, сега стартираха рекламна кампания, която да припомни на публиката, че има още много какво да види от вселената, след своебразния „финал“ с „Отмъстителите: Краят“.

Marvel пуснаха клип на предстоящите им заглавия, перфектно създаден именно, за да върне ентусиазма на хората – първо отдава почест на това, което беше досега, припомня ни какви триумфи преживяхме, докато гледахме предишните фази, дори доста неочаквано пускат видео, заснето вътре в киносалон, показващо реакцията на публиката на най-надъхващите секунди от „Краят“. След това започват началните кредити и виждаме рекламни кадри на непосредствено предстоящите филма, както и заглавията и премиерните дати на всички останали части от Фаза 4, плюс тийз за по-нататъшните планове.

Вижте го сега и после ще го обсъдим подробно:

See you at the movies.

Както обикновено, Marvel показват, че не просто знаят как да използват емоциите ни, за да ни зарибят отново, но всъщност и че разбират истинската любов, която публиката изпитва към тази вселена и че ще се опита да я уважи и занапред. Напълно разбираемо е, че първо виждаме кадри от „Черната вдовица“, до чиято премиера вече остава пренебрежително малко време. След това идват няколко нови кадъра от „Шан-Чи и легендата за десетте пръстена“, но най-важното – виждаме първи кадри от предстоящия „The Eternals” на Клои Жао. Няколкото секунди от този проект ни показват първокласния каст на филма, предвождан от Анджелина Джоли, Салма Хайек и Ричард Мадън, както и Кумейл Нанджиани с екшън физиката му, за която знаем от отдавна, но за пръв път имаме възможност да видим в действие.

В края на 2021 г. идва ред на третият Спайдър-мен „Spider-Man: No Way Home“, от който все още няма кадри, а след това са обявленията на предстоящите любопитни продължения на историите за Доктор Стрейндж, Капитан Марвел и Тор. Харесва ни това, че Marvel явно са взели решение да не използват много заглавия с цифри, които са „Героят 2“ и „Героят 3“, като единственото изключение са „Пазители на галактиката“, всички други си получават уникални подзаглавия.

Със сигурност най-вече ще се интересуваме от „Thor: Love and Thunder“, когато премиерната му дата приближи, а сме любопитни и за „Black Panther: Wakanda Forever”, за който вече започнаха да излизат изказвания от каста, че макар загубата на Чадуик Боузман да е непреодолима и завръщането на снимачната площадка не е било лесно за никого, те са обнадеждени от посоката, в която Райън Куглър ще продължи историята на Уаканда и ще отдаде почит на един от най-популярните герои от последните години.

Интересен е и фактът, че вторият филм за Капитан Марвел е прекръстен на „The Marvels”, което ни подсказва, че ще я видим тя да се съюзява не просто с Моника Рамбо, която ни беше предствавена в „Wandavision”, но и с малката Мис Марвел, с която предстои да се срещнем в нейния си сериал по Disney+.

030521081554-60900ca2b9203marvel

А накрая на трейлъра се появява и тийз, прикрит като проста цифричка, обозначаваща, че това е Фаза 4 от MCU, но веднага се вижда, че четворката е стилизирана специално като тази, която се използва от „Фантастичната четворка“ – едни от най-популярните герои на Marvel Comics, които обаче досега не са получавали подобаващ филм. Сигурни сме, че в ръцете на Кевин Файги и обявеният за режисьор Джон Уотс те ще получат най-добрата си екранна инкарнация до момента.

Любопитно също е да се отбележи, че макар че вече беше обявено, че се работи и по нов „Капитан Америка“ филм, след като вече официално имаме нов герой, който носи това название, всъщност радостно е да се разбере, че няма да го предредят по-бързо напред, а ще му отделят същото внимание и време, което отдават на всичките си дългогодишно планирани филми.

По-надолу можете да видите пълният списък със заглавията и новите им премиерни дати. А ние оттук насетне само можем да стискаме палци, че тази нова Фаза на развитие на MCU-то ще ни донесе наистина различни филми, по-нестандартни и по-смели, награждащи, но и променящи фондацията, която вече имаме.

Черната вдовица” (9 юли 2021)
Шан-Чи и легендата за десетте пръстена” (3 септември 2021)
Вечните” (5 ноември 2021)
Spider-Man: No Way Home” (17 декември 2021)

Doctor Strange and the Multiverse of Madness” (25 март 2022)
Thor: Love and Thunder” (6 май 2022)
Black Panther: Wakanda Forever” (8 юли 2022)
The Marvels” (11 ноември 2022)

And-Man and the Wasp: Quantumania” (17 февруари 2023)
Guardians of the Galaxy Vol. 3” (5 май 2023)

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

 1. Сериалът за Сокола и Зимния войник беше доста приличен точно до безумно безмислената и скучна реч на Соколчето в последния епизод и тегобите за липсата на уважение и почит към цветните персонажи от точно определена разцветка, нема дайвърСиТи ръйш ли, мъка и печал! Повърнах!

 2. Нямам интерес само към втората половина на 2022, всичко останало ще гледам с кеф.
  и „Black Panther: Wakanda Forever” (8 юли 2022)
  „The Marvels” (11 ноември 2022)
  ще гледам, но просто заради свързаността им

 3. Повечето май не вярваха, че ще има 3-та част на „And-Man and the Wasp: Quantumania”

 4. Невъзможна мегапомия… и фенбойчета на по 35+ врещят в киносалона и маструбират- „уканда фоеевааааа“ … ебахти тъжните хора :)))))))))))))))))

  1. Фенбойче пляскащо в киносалона обсипано с пуканки, да? :)))))))))))
   Тъжняк…

 5. Сериалът за соколчето и войника, щото вече не е зимен, е под посредствено! Главно заради вкараните политически „идеи“! Хората, които са го гледали направо му разказват играта в IMDB! това е най-големият провал на Марвел, така че нищо чудно да последват и други! Този сериал е гледан в пъти по-малко, отколкото сериали като Invincible! А даже последният е анимация!