Преди няколко дни Disney решиха категорично да покажат, че пандемията не ги е спряла в плановете им за бъдещето, а напротив – обявиха истински впечатляваща поредица от проекти във всичките си големи подразделения – Pixar, Marvel и „Междузведни войни“. И след като вече обсъдихме поотделно най-скорошните и силно очаквани проекти като „WandaVision”, „The Falcon and the Winter Soldier” и „Loki”, сега е време да обърнем поглед към останалата част от проектите им за супергерои.

Веднага става ясно, че Disney много сериозно настъпват към развитието на телевизионната част от вселената и обявиха цели десет мини-сериала, които всичките ще бъдат пуснати в стрийминг платформата им Disney+. За някои от тях знаехме от преди, но някои са напълно нови проекти. Ето какво знаем:

Започваме с „What If?”, доста любопитно изглеждащата анимация, която ще представи алтернативен поглед над това как можеше събитията да бъдат различни в една „паралелна вселена“, където например не Стив Роджърс беше получил серума, който го направи супер-войник, а медикаментът беше инжектиран в Пеги Картър. От първия тийзър за сериала самият стил на анимацията ни изглежда страхотно, а възможността да видим любимите си герои в неочаквани ситуации със сигурност не е за изпускане. Мини-сериалът ще се занимава с различни алтернативни варианти на установения канон, всичките разказани от името на Наблюдателя (Джефри Райт).

What If?” се очаква да излезе следващото лято.

Вече започнаха да излизат снимки от снимачната площадка на „Hawkeye”. Сериалът стана доста популярен заради това, че Хейли Стайнфелд ще изиграе Кейт Бишъп, която героят на Джереми Ренър обучава и на която в крайна сметка предава щафетата. Стайнфелд изглежда доста добре на снимките, които излязоха от снимачната площадка, което ни радва.

Пределно сме наясно защо никой не харесва особено много Ястребово око и защо всички толкова обичат да му се подиграват, но реално има шанс, когато не е заобиколен от богове и хора със супер сили, Клинт Бартън да успее да блесне като майстор в занаята си, който обучава бъдещото поколение герои.

Hawkeye” се очаква към края на следващата година. В поддържащи роли в него ще видим Вера Фармига, Фра Фий, Брайън Дарси Джеймс, Тони Далтън и Зак Макскларнън.

he_012_kbah_logo_finv1

Следващият сериал, който ще излезе ще бъде „Ms Marvel”. Той е базиран на сравнително нова, но изключително популярна героиня от Marvel комиксите, позната като Мис Марвел, чието истинско име е Камала Кан. Кан е тийнейджърка, която е способна да разтяга или свива тялото си. Тя ще бъде изиграна от до сега непознатата актриса Иман Велани. Кан е първата мюсюлманка супер героиня и освен в собствения си сериал се очаква и да се появи във втория филм за Капитан Марвел, тъй като Карол Данвърс я вдъхновява да стане герой.

От първото тийзърче героинята и актрисата ни изглеждат много симпатични и сме любопитни да видим нейното развитие като герой, какъвто до сега не сме имали възможност да гледаме на екран. Очаква се „Ms Marvel” да бъде пуснат към края на 2021 г.

Говорили сме малко за предстоящия „Moon Knight”, който вече е в пре-продукция и Marvel включиха и него в голямото си обявление. Въпреки че все още не е напълно официално потвърдено, че Оскар Айзък ще поеме титулярната роля в сериала, вероятно сделката е в самия си край и от компанията просто чакат, както се казва, „мастилото да изсъхне“. Те обаче потвърдиха, че сериалът не просто е започнал подготовка, а ще бъде режисиран от възхвалявания египетски режисьор Мохамед Диаб, което е супер, имайки предвид, че вероятно сериалът ще се фокусира на версията на Moon Knight, чиито сили са мистични и обвързани с египетската митология.

Moon Knight” по всяка вероятност ще се появи на екраните през 2022г.

MOONKNIGHT_SOCIAL-2000x2000

Следващия доста обещаващ проекти е „She-Hulk” – историята на Дженифър Уолтърс, братовчедката на Брус Банър, която развива същата мутация като неговата след като й преливат от неговата кръв. Уолтърс също така е адвокат, която помага на супергерои с правни консултации. Преди известно време беше широко обявено, че в тази роля ще гледаме Татяна Маслани, което е прекрасен избор – всеки, който е гледал „Orphan Black” знае какъв широк диапазон от роли е способна да играе Маслани. Другото вълнуващо за този проект е, че Марк Ръфало със сигурност ще се появява в него, заедно с Тим Рот, който се завръща от филма от 2008 г., за да поеме отново ролята на Abomination.

ECsSzwzX4AMchDNaas

Ironheart” e проектът, който вероятно ще донесе най-много спорове около себе си, защото ще е първият опит някой да се приближи до това да „замени“ Тони Старк, въпреки че е пределно ясно, че той е незаменим, поне за първите 10 години. Това е историята на Рири Уилямс, млад инженер, която създава най-напредналата броня от дизайните на Тони Старк нататък. Вероятно е Доминик Торн в ролята на Уилиямс да бъде използвана като портата между „оригиналните“ Отмъстители и едно ново, по-младо поколение.

ironheart_logo_018

Мистериозният сериал, за който само се говореше, че Сам Джаксън ще оглави, се оказа, че ще бъде адаптация на култувата комиксова сюжетна линия „Secret Invasion”, която беше загатната вече в няколко филма.

Става дума за историята, в която обикновено героите се борят срещу Скръловете, които са много опасни, защото могат да променят облика си и да изглеждат като абсолютно всеки друг. Филмите обаче обърнаха тази концепция и в „Капитан Марвел” показаха, че във филмовата вселена Скръловете са мирна и нечестно преследвана раса, с която изглежда Ник Фюри работи заедно – видяхме го на техен кораб в пост-кредит сцената от последния „Спайдър-мен: Далеч от дома“. Бен Менделсон ще партнира в сериала на Джаксън, поемайки отново героя си Талос.

SECRETINVASION_SOCIAL-2000x2000Следващият сериал се казва „Armor Wars” и ще отдаде повече внимание на обичания, но винаги останал на заден план Роуди (Дон Чийдъл). Историята разказва за борбата, която Роуди повежда, когато технологията на неговия костюм и на Железния човек попадат в грешните ръце.

Тук има шанс да видим завръщащи се злодеи от предишни филми и въпреки, че Marvel като цяло не са супер със злодеите, стискаме всичките палци отново да видим любимеца ни Сам Рокуел в невероятно забавната роля на Джъстин Хамър.

armor-wars-logo

I Am Groot” и “The Guardians of the Galaxy Holiday Special

Цели два проекта ще бъдат направени около героите от „Пазители на галактиката“. Любимото на всички говорещо дърво Грут ще има собствена от поредица от късометражни филмчета, за които Вин Дизел ще се завърне да го озвучи. Разглеждаме това, като правилната стратегия, защото, ако въобще трябва да има нещо, концентриращо се специално върху Грут (в което се съмняваме), то със сигурност трябва да бъде кратко и сладко, залагащо на комедията, а не на сюжета.

Режисьорът на „Пазителите на галактикатаДжеймс Гън също така обяви, че вече от години работи на тематичен празничен епизод за героите, като го сравни със злощастния и мразен от всички „Star Wars Holiday Special” – сигурни сме обаче, че това е заради шегата, а че всъщност самия Гън има вариант да направи нещо забавно и приятно с героите, които толкова успешно доведе до екрана.

gg-holiday-special

Ще следим развитието на всички тези проекти и ще се включваме с по-интересните неща, около тях.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 Comments

  1. Ясно….
    Направихме киновселена на Марвел, дайте сега да направим политкоректна киновселена, щото първата е много расистка….

    1. Айде пак любимата ни дума „политкоректност“ … Къде видя политически агенди в тези анонси?! И моля те не ми казвай Ms Marvel – героинята е създадена много преди малоумните #MeToo и SJW движения.

      @Леда, малка корекция/допълнение – макар привидно в „Капитан Марвъл“ да видяхме, че Скръловете са добри, именно Талос спомена, че те са само част от цивилизацията им и има други групи, които са враждебно настроени и не споделят вижданията им. Най-вероятно сериалът ще се занимава точно с тези конфликти.

    2. На фона на всичкото „She“, направо е учудващо, че Грут ще го озвучава Вин Дизел, а не братовчедка му…

    3. X-Force, 2013-та не е „много преди“, а си е в разгара на всичките тези простотии. И да – тя е една от първите „рожби“ на вълната от простотии в Марвел.
      За съжаление Марвъл и ДиСи станаха жертви на това, което се случва и приближава все повече и до нас…

    4. vanko, значи според теб трябва да гледаме само бели основни персонажи във филми/сериали, така ли? Да не гледаме азиатци, пакистанци, афрота или каквато и да е друга раса?

    5. X-Force
      Човек. Изобщо не ме разбра. Изобщо не говоря за нещата, които си мислиш.
      Няма значение кой герой кога е създаден. Говоря за съвсем друго нещо.
      Нямам нищо против бели, черни (негри), пакистанци, саудитци, цигани, та дори ако щеш и марсианци да играя каквито щеш персонажи.
      Говоря за това, че сега ще навлязат в Мултивселената и Всичките персонажи от 20-те филма сега ще им разбъркат цветовете, етносите и т.н. до девето коляно. Това имам предвид.
      Все едно черната пантера и Уаканда да ги смениш с бели или азиатци… ми ще е грозна работа.
      Както сам виждаш повечето сериали ги обръщат на основни женски персонажи… пак нямам нищо против и пак не е проблем. Филмите също може да са добри. Но съм 100 процента сигурен, че сега ще разбъркат всичко.
      Имам против това, че диалозите във филмите ще стават все по либерални, ако мога така да се изразя. Все повече и повече ще вкарват либерализми във филмите, а това ще направи филмите меко казано тъпи.
      Ванко е прав като казва, че за съжаление Марвъл и ДиСи станаха жертви на това, което се случва и приближава все повече и до нас…
      Прост се опитвам да кажа, че заради глупостите, които стават в тази изпростяла тотално вече човешка цивилизация ще навлязат, а и те навлязоха в киното, от което филмите ще страдат. Знаеш вече какво се случи с Оскарите. Ако искаш Оскар, трябва да слагаш, черен жълт, зелен, лесбийка и т.н. Не съм против тези хора, който като какъв иска да се определя, негова си работа. Но да не ми го натяква постоянно отвсякъде и да ме обвинява, че съм расист щото някой е тъп и некой друг му в все виновен.. Това е дразнещото. постоянното им мрънкане и натякване. Мразя тия Мето и т.н. движения. намразих ги, не заради това което и каквито са, а заради това, че постоянно се опитват да ми набиват в мозъка, колко съм и виновен за нещо. Мога да седя и с 4 педераса на една маса и да си пием пиенето, няма проблем. но просто да се държат като нормални човешки същества, а не да ми натякват колко съм им виновен.. Да не се отклонявам от темата. Та като искат да присъстват във филмите да се правят педерастки и лесбийски филми и който иска да гледа, който не иска да не гледа. А не да ми го обвързват с оскари. Щото сега като почнат да излизат тъпи филми и ще ги номинират за оскари, че даже някой и ще спечелят такива. Ама ще са политкоректни, ще има от всички раси… това е по важно, нема значение филма тъп ли или добър. Важното е, че има и суросинкяви. Все едно Джони Инглиш да му дадат оскар. Това имам предвид. Още малко и Одисеята ще излезе расистки филм. И ще го обявят за тъп….
      Отнесени от вихъра е расистки, десет малки негърчета (пардон много расистки се изказвам. Те бяха десет), бутат статуи на исторически личности, пренаписват историята и т.н и т.н и.тн. . Кво ви става бе хора????. Побъркахте ли се.
      Ако сте ме разбрали, разбрали, ако не сте, здраве да е. 🙂
      П.С. Не си представям друг герой в ролята на Стар Лорд от Крис Прат. Погледни в първия трейлър… Черен… нищо против черните, но това е меко казано тъпо.
      Ти можеш ли да си представиш някой друг в ролята на железния човек, например… Казва само, е всичките тази сериали ще ги правят на либерална основа, а не щото са женски, черни или някакви други…

    6. Просто тези сериали и филми започват да ги правят не като естествено продължение на киновселената на марвел, а просто за да се харесат на всички. А от това ще пострада качеството на филма.

    7. Разбирам какво искаш да кажеш, но всичко, което написа е на база предучвствие, а не на реални факти. Изчакай да видиш финалния продукт – пък тогава стигай до крайни заключения. В моите очи всичко обявено до момента следва плътно комиксите и кастингите са spot on (или поне на пръв поглед – тепърва ще видим актьорска игра, развитие и т.н.). Ако някое заглавие наистина залитне в нежелана посока, то оригиналните филми винаги си остават и можеш да ги гледаш. На мен никой не може да ми развали кефа да гледам Крис Еванс или Робърт Дауни в ролите им, пък ако ще да сложат азиатец за Капитана. Да, факт е, че Холивуд се пропука от политически кастинги, но на този етап, в тази статия, аз не виждам такъв проблем. Запазвам си правото да променя мнението си, след като излезнат заглавията 🙂

    8. @X-Force
      Да, очаквам преобладаващо бели основни персонажи, абсолютно. Както китайците правят филми само с китайци, така и би трябвало да се очаква в американските филми да има максимум 13% черни, колкото е и популацията им там.

      Нека видим какви ще са въпросните сериали на Марвел – показаното от What If? е Капитан Америка, но жена, Star Lord, но Черната Пантера, Доктор Стрейндж, но зъл (защото е бял мъж, нали, те са податливи на такива неща), Наблюдателя също изглежда е със сменена пигментация; Hawkeye от бял мъж ще стане тийн момиче; She-Hulk се разбира от името, макар че би могъл да е най-неполиткоретния, ако се следват комиксите, но силно ме съмнява; в Ironheart виждаме черно момиче да има претенции да бъде новия Тони Старк; Secret Invasion ще е със Самюъл Джаксън в главна роля, уж; Armor Wars отново черен мъж персонаж в главна роля. А да, Мис Марвел, която се опита да излъжеш, че се е появила преди SJW бълвоча, е пак някаква малцинствена група, като в комиксите по това време оригиналната Мис Марвел всъщност стана Капитан Марвел, докато оригиналния Капитан Марвел – изобразяван като бял мъж, беше „злодея“ във филма, по това което чух. И каква е равносметката накрая? Какво става с белите? Негрите в щатите ще допуснат ли някога Черната Пантера да е бял? Ама нямало агенда, нали. И белия мъж мазохистки си седи с наведена глава и се усмихва, докато го подменят, а целия останал свят му се смее.

      Радвам се, че авантюрата ми по комиксите прекъсна в тийнейджърска възраст преди да започнат модерните гнусотии и последният такъв филм, който съм гледал, бе първите Отмъстители. Тъжното е, че Дисни си създадоха платформа с която да индоктринират масите по най-елементарен начин. Жертва става киното, за жалост.

    9. „Да, очаквам преобладаващо бели основни персонажи, абсолютно. Както китайците правят филми само с китайци, така и би трябвало да се очаква в американските филми да има максимум 13% черни, колкото е и популацията им там.“

      Както би ти казал Тони Старк: „Your math just blows my mind“. 😀 Иди го кажи това на кой да е режисьор, сценарист и ми снимай реакцията му. Ще бъде безценно. Изгуби ме още тук и въобще нямам намерение да отговарям на останалите конспиративни тъпотии дето изписа.

  2. И все пак един мъж е оцелял – Дон Чийдъл! Някой предубеден ще каже, че е заради цвета на кожата му…

  3. И от пиле мляко – това може да се каже за новите супергеройски сериали на Марвел! Само дето пилето(кокошката) не дава мляко, а яйца! Ха-ха-ха! Та същото се отнася и за новите продукции на Марвел, възникнали по принуда! Защото стрийминг войните са все още в началото си! Всеки ще се опита да достигне 200 млн. абонати, колкото имат Нетфликс! Защото тези абонати дават на последните оборот(а не печалба) от 24 милиарда долара годишно! И докато Нетфликс плащат големи суми за лицензи, тъй като голяма част от съдържанието не е тяхно! То WB и Дисни имат собствено съдържание, и ако достигнат 200 млн. абонати, ще правят от 7-10 млрд. долара…печалба на година! А тази печалба ще е три пъти по-голяма, отколкото имат Дисни за 2019 година от всичките им филми! Като споменатата година се води най-печеливша при филмите за голям екран, за всички времена!

  4. Аве, и аз да се доизкажа скромно за новите супергеройски проекти на Дисни + – двата сериала, които евентуално заслужават внимание, ако съдим по трейлърите, това са „Локи“ и „The Falcon and the Winter Soldier”! Защото ми се струва, че „WandaVision” ще е като „Риба, наречена Уанда“! И дано е поне толкова смешен, колкото последния!
    За другите изгъзици няма смисъл да се говори, защото поне два от тях -„Ms Marvel” и/или „She-Hulk” ще бият по „популярност“ Batwoman !!! Ха-ха!