Уил Смит е една от най-големите фимови звезди на планетата, от онези, които ги разпознават навсякъде по света, подобно на Скалата или Анджелина Джоли – знаят ги дори и хора, които не се вълнуват от кино. Вече няколко десетилетия той прави филми, които печелят огромно количество пари, а напоследък, наред с големите стандартни екшъни, все по-често се ориентира към по-малки и сериозни роли. Въпреки това обаче той си остава Уил Смит – един от най-обичаните актьори на света, чиито чар озарява екрана и затова проявяваме интерес към всеки негов проект, макар и да не очакваме невиждани висоти в актьорската професия.

Имайки предвид, че става дума за екшън, няма по-добър избор от това, че по новият си филм Смит ще работи заедно с Дейвид Лийч, бившият каскадьор, режисьор на „Атомна блондинка“, „Хобс и Шоу“ и създател на „Джон Уик“. Двамата ще работят по „Fast and Loose”, разказващ историята на мъж, който се събужда в Тихуана без да знае как е попаднал там, нито пък има какъвто и да е друг спомен за живота си. Докато търси информация за самоличността си, той открива, че е живял двоен живот – от една страна като свръх богат бос на престъпна организация, а от друга – като самотен ЦРУ агент, без семейство или особени перспективи в живота. Героят ще трябва да разбере кой е бил „истинският“ му живот и към кой от двата иска да се завърне.

Сюжетът като първоначална идея ни звучи доста откачено, почти притеснително с това колко много неща ще се опитат да наблъскат в един двучасов екшън. От друга страна обаче, ако решим да се доверим на Лийч, че знае какво прави и кои са силните му страни, има шанс да не се набутаме в някаква прекалено амбициозна тъпотия, която се опитва да прави две неща едновременно, а накрая нито едното не прави както трябва – има шанс Лийч да използва обърканият и сложен сюжет просто като отправна точка, за да има извинение да пусне Уил Смит да ходи и да стреля разни хора и да се преследва с бързи коли с други. Без никакво съмнение далеч предпочитаме втория вариант за такъв един проект.

Fast and Loose” ще бъде режисиран от Дейвид Лийч по сценарий на Джо и Ерик Хобър, автори на гениалности като „Мега звяр 3D”, „Бойни кораби” и „Б.С.П. – Бесни Страшни Пенсии”. Стискаме всичките палци на света Дейвид Лийч да знае защо публиката харесва неговите произведения и вкара естетиката си достатъчно, че да успее да направи сценария общо взето ирелевантен.

Начална дата на продукция за сега няма и всъщност не очакваме да е съвсем скоро, тъй като и Уил Смит тепърва трябва да снима „Emancipation“ с Антоан Фукуа, а Дейвид Лийч има вече два обявени проекта (“Bullet Train” с много силен актьорски състав, предводен от Брад Пит и неозаглавения филм с Райън Гослинг), за които всъщност сме по-любопитни и се надяваме първо тях да видим. Въпреки това със сигурност ще следим и за нови развития по тази тема.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *