The world has a way of changing, but there is one thing that always stays the same!, казва Доминик Торето в новата реклама на „Бързи и яростни 9” („F9: The Fast Saga“), а ние бързаме да посочим коя е тази константа: нелепостта на цялата поредица. Колкото повече нараства номерацията на филмите, толкова по-абсурдно става всичко, това е сигурно, но заедно с това се увеличава и „болното“ удоволствие да видим докъде ще стигнат нещата – всички знаем, че космосът е следващата „логична“ стъпка, въпросът е само кога.

Но да минем по същество. „Бързи и яростни 9” трябваше да излезе през май миналата година и точно по това време (с един скандален трейлър и що-годе приличен Super Bowl спот) стартира рекламната му кампания. Както знаете обаче, малко след това беше обявена пандемията от коронавирус и премиерата на филма се измести за 28 май 2021 г. Предвид наближаването на датата Universal стартират наново кампанията (явно не обсъждат ново изместване), като правят това с нов Super Bowl спот (не сме проверявали задълбочено, но не се сещаме за друг филм, който може да се похвали с реклама в два последователни Супербоул-а), който може да видите сега:

Няма да коментираме, всичко е ясно. Само ще отбележим не за първи път (включително и за този филм сме го правили), че предпочитаме подобни кратки реклами пред пълни трейлъри от над 3 минути, които разкриват всички дървени малоумия. Бум-прас набързо, колкото да ентусиазират феновете на неприличния екшън, и това е. Няма никакъв смисъл от друго.

И като казахме „неприличен екшън“, в спота има една сцена, в която кола преминава (най-вероятно привлечена от магнити – Yeah Bitch! Magnets!) през сграда и се врява в каросерията на преминаващ камион. Е, оказва се, че тези 4 секунди са коствали 8 месеца подготовка, 4 дни снимки и 3 разбити коли. Или поне така твърди режисьорът Джъстин Лин, който сподели в тутър следното любопитно видео.

Трябва да си признаем, че подобни неща ни вдъхновяват. Радваме се, че все пак в тази „анимирана“ поредица все още има място за подобни изпълнения. За финал ви представяме (болезнения) официален синопсис, а след него ще откриете и поредица нови снимки.

Няма значение колко си бърз, никой не може да избяга от миналото си. Доминик Торето води спокоен живот с Лети и техния син Брайън, но те знаят, че опасността винаги дебне зад ъгъла. Този път заплахата ще принуди Дом да се изправи пред демоните от миналото си, ако иска да спаси тези, които обича. Неговият екип се събира отново, за да предотвратят съкрушителния план на най-опитния убиец и виртуозен шофьор, с когото са се сблъсквали: мъж, който също така е и брат на Дом – Джейкъб. Действието на „Бързи и яростни 9“ профучава от Лондон до Токио, от централна Америка до Единбург и от таен бункер в Азербайджан до кипящите от живот улици на Тбилиси. Стари приятели ще бъдат възкресени, стари врагове ще се завърнат, историята ще бъде пренаписана, а истинският смисъл на семейството ще бъде поставено на изпитание, както никога досега.

F9

Michelle Rodriguez as Letty in F9, directed by Justin Lin.
Michelle Rodriguez as Letty in F9, directed by Justin Lin.
(from left) Jakob (John Cena) and Cipher (Charlize Theron) in F9, directed by Justin Lin.
(from left) Jakob (John Cena) and Cipher (Charlize Theron) in F9, directed by Justin Lin.
(from left) Ramsey (Nathalie Emmanuel) and Dom (Vin Diesel) in F9, directed by Justin Lin.
F9 F9
(from left) Letty (Michelle Rodriguez) and Mia (Jordana Brewster) in F9, directed by Justin Lin.
F9 F9
(from left) Dom (Vin Diesel) and Jakob (John Cena) in F9, directed by Justin Lin.
F9
(from left) Letty (Michelle Rodriguez) and Dom (Vin Diesel) in F9, directed by Justin Lin.
F9 F9
(from left, centered) Tej (Chris “Ludacris” Bridges) and Roman (Tyrese Gibson) in F9, directed by Justin Lin.
F9 f9photos20 f9photos21 F9
(from left) Director of photography Stephen F. Windon and director Justin Lin on the set of F9.
F9

Режисьор на „Бързи и яростни 9” („F9: The Fast Saga“) е Джъстин Лин, който е отговорен за четири от предишните филми от поредицата, включително и приличния „Бързи и яростни: Удар в Рио“. Сценарист е Даниел Касей, по история от Джъстин Лин. В ролите са Вин Дизел, Джон Сина, Тайрийз Гибсън, Мишел Родригес, Натали Еманюел, Джордана Брустър, Крис „Лудакрис“ Джаксън, Чарлийз Терън, Хелън Мирен, Карди Би, Осуна и др.

Засега премиерата е насрочена за 28 май, но няма да се учудим, ако я сменят отново.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Т’ва в туита много става –
    пуснах си го 2-ри път да видя, какво не видях пърия път –
    сега ще си го пусна 3-ти път –